“Liefde voor voetbal met de paplepel ingegeven”

© BC
Redactie KW

3-1, dat is de pronostiek van Sandy Dewulf voor de bekerfinale van zondag. Samen met vier volle autobussen van de Rembrandt-vrienden trekt hij zondag naar de Heizel. “Vorig jaar kon ik het niet droog houden bij de 2-1 van Refaelov tijdens de bekerfinale en het doet me nog altijd iets als ik die beelden opnieuw zie. Tja, de bekerfinale, dat is iets speciaals hé!”

Niet alleen het hart van schrijnwerker Sandy De Wulf (42) kleurt blauw-zwart, ook zijn vader Gustaaf (70) en moeder Maddy Eecloo (66) hebben blauw-zwart bloed door hun aderen lopen. “Klopt. De passie voor voetbal ben ik door mijn ouders ingegeven met de paplepel. Voetbal is mijn grootste hobby, toch heb ik nooit zelf gespeeld”, begint Sandy De Wulf die met zijn ouders langs de Snellegemsestraat in Zedelgem woont.

Sfeer in club

“Ik kan me niet herinneren wanneer ik juist supporter ben geworden van Club, maar het is alleszins al meer dan dertig jaar geleden. Destijds ging ik met mijn ouders supporteren voor voetbalclubs in Aartrijke en Zedelgem, later begonnen we naar wedstrijden van Club Brugge te gaan. Eerst met losse tickets en daarna rond mijn achttiende met een abonnement. Mijn ouders gaan enkel naar de thuiswedstrijden van Club kijken, ik ga ook naar de wedstrijden op verplaatsing. Dat doe ik met de Rembrandt-vrienden”, aldus Sandy die sinds vier jaar bestuurslid is van deze supportersclub die zijn thuisbasis heeft in taverne Rembrandt langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem.

Verder bestaat het bestuur uit Thierry De Baets, Nico Cappaert, Koen Vandaele, Frederick Van Rapenbusch, Christophe Demunter, Stefaan Forment en Franky Verdoolaeghe. “Er hangt een uiterst goeie sfeer in onze club die om en bij de 450 leden telt, niet alleen uit Groot-Zedelgem maar ook uit omstreken. De sfeer beleven in het stadion met een supportersclub is uniek, net als de uren voor en na de match trouwens. We zijn vrienden”, aldus de Zedelgemnaar die sinds dit jaar niet meer aan duivensport doet omdat hij te veel werk heeft met zijn Rembrandt-vrienden. Hij blijft wel adjunct-voorzitter van de Torhoutse Duif.

“Als het aan ons ligt, zal de sfeer alleszins supergoed zitten”

Minuut 92

“Mijn mooiste voetbalmoment ooit? Goh, er zijn zoveel mooie momenten. Maar één van mijn mooiste momenten is ongetwijfeld de bekerfinale van vorig jaar. Toen Refaelov in de 92ste minuut de 2-1 scoorde tegen Anderlecht, hield ik het niet droog. Maar ik was niet de enige. Dat was toch een heel speciaal moment… Het doet me trouwens nog altijd iets als ik die beelden terugzie.”

Geweld en voetbal gaan niet samen voor Sandy. “Ab-so-luut niet. Ik ben daar radicaal tegen. Voetbal moet een mooie sport zijn. Bommetjes, vuurwerk,…: neen is neen. Als bestuur is dat onze verantwoordelijkheid.”

Pronostiek

Zijn pronostiek voor Club-Standard zondag? “3-1, want we hebben ons thuisvoordeel”, denkt Sandy. “Als het aan ons ligt, zal de sfeer alleszins supergoed zitten. We hebben met behulp van de Torhoutse supportersclub vier bussen ingelegd. Dat is veel ja, zeker omdat alleen abonnees mee mogen. Maar veel abonnees willen dit niet missen én de wedstrijd wordt ook op een mooi uur gespeeld. Iedereen kan op tijd naar zijn bed. Enfin, toch als men dat wil hé… “, besluit Sandy die Ruud Vormer als zijn favoriete speler rekent en Jan Ceulemans als zijn favoriete Clubspeler aller tijden.

(BC)