Lewis Duchi (U13, WS Bellegem): “Geef liever een assist”

Lewis Duchi. (Foto AHB)
Redactie KW

Lewis Duchi, de zoon van Andres Duchi en Francesca Naessens, speelt al drie seizoenen bij WS Bellegem. Nu maakt hij er deel uit van de U13. “Vroeger stond ik in de spits, maar op het middenveld kan ik meer assists geven wat ik eigenlijk liever doe”, bekent Lewis.

Sinds 1 september volgt Lewis Latijn aan het Don Boscocollege. “Behalve onze twee doelmannen zit iedereen van de ploeg op school in Don Bosco, maar in de pauze trappen we eigenlijk amper samen een balletje“, zegt hij.

Naast het voetbal gaat Lewis op zondag naar de Scouts. “Vroeger speelde ik ook nog squash. Nu ik in het middelbaar zit, zal ik echter meer schoolwerk krijgen, waardoor er geen tijd meer zal zijn voor andere hobby’s”, aldus de 12-jarige Kortrijkzaan, die vooral voetbalt om samen met zijn vrienden actief te zijn.

Lewis kijkt op naar de Braziliaan Neymar. “Hij kan fantastisch dribbelen en doet ook veel voor goede doelen“, legt hij uit. Vroeger had Lewis een andere held. “Ik heb twee voetbalshirtjes van Zlatan Ibrahimovic. Met mijn ouders gaan we regelmatig naar Parijs en dan bezoeken we altijd de fanshop van Paris Saint-Germain, maar sinds de Zweed niet meer bij PSG speelt, liggen zijn shirtjes ergens diep in de kast.”

nieuw truitje nodig

Enkele jaren geleden ging Lewis met zijn gezin op vakantie naar Barcelona. “We bezochten er Camp Nou, een indrukwekkend stadion. Daar leerde ik Neymar beter kennen en ik kreeg er een truitje van de Braziliaan. Maar ik heb nu dus een nieuw truitje nodig, want Neymar ging deze zomer naar PSG. Zo wordt mijn PSG-collectie hopelijk weer iets groter. Tijd om nog eens naar Parijs te gaan, vind ik”, lacht Lewis Duchi tot slot. (AHB)