Leon Cannaert (U9 RC Bissegem): “Ik ben zowel keeper als spits”

© EDB
Redactie KW

De zevenjarige Leon Cannaert uit Kuurne begon in de derde kleuterklas te voetballen. Bij de start van zijn carrière was zijn papa Pieter-Jan Cannaert afgevaardigde van de ploeg, maar nu is hij dat niet meer. “Hij komt wel nog altijd supporteren hoor”, zegt Leon. “Ik ga ook kijken naar mijn papa als hij moet minivoetballen. Vroeger speelde hij nochtans basketbal, maar nu trapt hij regelmatig een balletje in de zaal.”

Tiny Bogaerts is de mama van Leon. “Ik heb ook nog een zus Maud, die danst.” Leon speelt bij de U9 van RC Bissegem. Zijn trainers zijn Harald Quidousse en Matthias De Laender. “Ik ben zowel keeper als spits. Mijn favoriete ploeg is KV Kortrijk en mijn lievelingsspeler is Teddy Chevalier. Ik ga vaak met mijn papa naar de wedstrijden van KVK kijken.”

Naast voetballen gaat Leon ook graag lopen. Thuis speelt hij ook soms basket. “Dan dribbel ik gewoon wat met de bal. Vroeger ging ik ook naar de KSA, maar nu is het mijn droom om profvoetballer te worden. Mocht dat niet lukken, dan word ik elektricien”, stelt hij. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.