Leo Van der Elst stopt als trainer bij Club YLA: “Ook achter de schermen is veel werk”

foto FD©FranckyDryepondt {{
foto FD©FranckyDryepondt {{
Redactie KW

Bij Club YLA werkt Leo Van der Elst (59) voortaan achter de schermen. Hij stopt als trainer en wordt marketing- en recruitmentmanager van het vrouwenteam. In combinatie met zijn taken bij het mediateam van blauw-zwart.

In 2017 werd Leo Van der Elst als assistent van Ingrid De Rycke opgenomen in de staf van Club Brugge Vrouwen. Het team begon aan de opmars van tweede naar eerste nationale, promoveerde twee jaar geleden naar de Super League en werd 14 maanden geleden omgedoopt tot Club YLA. Na de verhuizing van De Rycke naar AA Gent Ladies werd Van der Elst T1. Hij loodste zijn ploeg het voorbije seizoen naar play-off 1. Vorige vrijdag maakte Club Brugge bekend dat de gewezen Rode Duivel stopt als trainer.

Te druk

“De combinatie met mijn andere taken bij Club Brugge werd wat te veel”, verduidelijkt Van der Elst. “Vier keer trainen, wedstrijd op zaterdag en lid van het Club Media House bij de mannen: het was druk. Achter de schermen is bij Club YLA nog heel wat werk te doen. We gaan op zoek naar nieuwe partners, we proberen rond de thuismatchen meer beleving te creëren. Laat ons hopen dat er snel publiek naar de wedstrijden mag komen. Want matchen zonder toeschouwers is iedereen intussen kotsbeu.”

Als recruitmentmanager buigt Van der Elst zich ook over de kandidaten om hem als trainer op te volgen. Samen met onder meer sportief directeur Roel Vaeyens. Tegen eind volgende week zou die knoop doorgehakt zijn. Daarna kan ook voort gesleuteld worden aan de samenstelling van de kern.

“Wat in overleg met de nieuwe trainer zal gebeuren”, gaat Van der Elst voort. “Op 9 en 10 juli staan voor onze speelsters de fysieke testen in AZ Brugge gepland, op 12 juli start de voorbereiding op volgend seizoen. Dat wordt een belangrijke campagne. Want de laatste van ons driejarenplan. Toen we twee jaar terug naar de Super League promoveerden stelden we als doel in drie jaar de kloof met de top van het vrouwenvoetbal een stuk kleiner te maken. Die ambitie is niet gewijzigd. We zijn ook nog bezig met versterking voor volgend seizoen.”

(HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier