Lennart Kerkhof en Jari Bourgeois met Anzegem tegen ex-club

Lennert Kerkhof en Jari Bourgeois. (foto HDV)
Redactie KW

De match van SV Anzegem tegen Dadizele krijgt voor twee spelers van de thuisploeg een speciale betekenis. Jari Bourgeois en Lennart Kerkhof maakten in het tussenseizoen de overstap van Dadizele naar Anzegem.

Voor Lennart Kerkhof werd het verblijf bij Dadizele beperkt tot twee seizoenen. Net als Jari Bourgeois maakte hij via de eindronde de promotie mee naar eerste provinciale. Bourgeois speelde er drie seizoenen. De overstap naar SV Anzegem viel bij de twee in goede aarde.

“Ik kwam hier in een familiale club terecht. Dit team heeft ook ambitie en zorgt voor een passende opvang en begeleiding”, zegt flankaanvaller Lennart Kerkhof.

“Ik voelde mij bij SV Anzegem van bij de eerste kennismaking welkom”, vult verdedigende middenvelder Jari Bourgeois aan. “Er was direct een goeie sfeer. Deze club geeft het voorbeeld hoe het moet zijn. Het is niet mijn opdracht te scoren, maar toch was ik blij met het doelpunt tegen Vlamertinge.”

De afstraffing tegen Oostkamp blijft niet hangen. Er werd niet naar excuses gezocht.

“De 4-0 was overdreven, maar wij verloren tegen de titelkandidaat. Terecht profileert men zich als de leidersploeg”, getuigen Bourgeois en Kerkhof.

Lennart en Jari kijken, hoe kan het ook anders, uit naar het duel met hun ex-club. “Al voor de aanvang van het seizoen werd de match van 20 oktober in de agenda aangestipt”, reageert Lennart. “Voor onszelf en ook voor de club is dit wel een mooie affiche. Ik hoop de ploeg zondag behulpzaam te zijn.”

Gwenny Opbrouck

“Net als SV Anzegem is Dadizele een voetballende ploeg, zodat ik uitkijk naar een aangenaam partijtje voetbal waaraan ik kan meewerken”, aldus Jari die zondag evenals zijn collega Lennart veel oude bekenden zal terugzien.

De gesprekjes komen er voor en na de wedstrijd. Op het kunstgrasveld denken de twee zondag uitsluitend aan hun ploeg. Ze hopen ook op de terugkeer van spits Gwenny Opbrouck, die geblesseerd de match tegen Oostkamp miste.