Leider Club Brugge maakt in blessuretijd het verschil tegen rode lantaarn KV Oostende

Knowledge Musona en Ruud Vormer © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende-Club Brugge leek te eindigen op een 2-2-gelijkspel, maar met een late treffer zorgde Anthony Limbombe voor de 2-3. Een gevleide zege voor Club Brugge, KV Oostende blijft alleen laatste.

De match was nog geen 26 seconden oud of er was al gescoord. Ruud Vormer profiteerde van aarzelen in de Oostendse defensie en knalde binnen. Club begon als het ware met een voorsprong aan de match. KVO was echter niet van slag en acht minuten later was alles al te herdoen. Een ingestudeerde hoekschop werd heerlijk hard door Sébastien Siani binnen geknald: 1-1. De match ging lekker op en neer, maar Club bleef de gevaarlijkste ploeg. Dennis zorgde bijna voor de nieuwe voorsprong, maar de KVO-defensie kon hem nog bijbenen. De 1-2 kwam er toch. Wesley Moraes kopte een corner van Vormer staalhard binnen en KVO mocht van geluk spreken toen het geen 1-3 werd. De loeier van Vanaken belandde op de binnenkant van de paal, maar ging niet binnen. De goal viel echter weer aan de overkant. Franck Berrier poeierde heerlijk de 2-2 in de verste hoek, meteen was dat ook de ruststand na een spektakelrijke eerste helft.

Bij Club bleef Denswil in de kleedkamer bij de rust, German Mera was zijn vervanger. En Club Brugge begon erg slap aan de tweede helft. KVO dreigde keer op keer via Capon en Gano. En ook Milic kon een indirecte vrijschop, na een vreemde fase met Ethan Horvath, niet verzilveren. De storm ging uiteindelijk liggen en Club kwam weer beter in de match. Blauw-zwart zette zelfs nog een slotoffensiefje neer. Vanhamel pakte nog de poging van Vormer, maar Anthony Limbombe had meer geluk. Zijn poging week af en zo zorgde hij voor de 2-3. Oostende had het wat gezocht door te ver achteruit te trekken. Limbombe kreeg trouwens nog rood na zijn goal. Bij de viering van de winnende treffer trok hij immers zijn truitje uit, en hij stond al met geel achter zijn naam.

Door die zege verstevigt Club Brugge nog wat zijn leiderspositie, KV Oostende is nu alleen laatste. Eupen pakte immers een puntje. KVO had zeker meer verdiend, maar blijft met lege handen achter. Benieuwd wat Coucke en co beslissen over het lot van hun (al dan niet tijdelijke) T1 Adnan Custovic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier