Leegloop bij SCT Menen is nu echt begonnen: Vervaeke naar Dikkelvenne, Harinck naar Harelbeke

Axel Harinck. © MPM
Redactie KW

Door de financieel hoogst onzekere situatie had het bestuur van SCT Menen de spelers gevraagd om te wachten tot 15 januari om te beslissen over hun sportieve toekomst. Ze hadden gehoopt om tegen dan een nieuwe voorzitter en geldschieter te vinden. Die is er tot vandaag nog niet en dus is de leegloop bij de fusieclub nu echt gestart.

Jonas Vervaeke (27) tekende een contract bij reeksgenoot Dikkelvenne. De lange verdediger zal de Oost-Vlaamse centrale as versterken. Vervaeke kent een stevig seizoen met SCT Menen en bleef ook gespaard van blessures.

Ook Axel Harinck koos eieren voor zijn geld en tekende een contract bij Harelbeke, ook al in de tweede amateurklasse. Harinck is 24 en is al twee seizoenen de patron op het middenveld.

Deze twee transfers zijn sportief een streep door de Meense rekening. Maar ook de andere gevestigde waarden verlaten de club zo goed als zeker. Onder meer Westhoek hengelt naar de diensten van verschillende Menenspelers. Doelman Dylan Olievier en verdediger Valentin Mahieu zitten in het Ieperse vizier.

Eerder had Ward Vanaudenaerde -clubmonument met 24 jaren dienst op de teller bij SCT Menen- getekend bij tweedeprovincialer SK Geluwe.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.