Leander Dendoncker verlaat Anderlecht voor Wolverhampton Wanderers

© VI Images / Maurice van Steen WK
Redactie KW

Rode Duivel Leander Dendoncker wordt door RSC Anderlecht tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Engelse promovendus Wolverhampton Wanderers, waarna er een definitieve aankoopclausule in werking treedt, zo maakte Wolves donderdag bekend.

Derde keer, goede keer voor Dendoncker want ook tijdens de vorige twee mercato’s had hij verzocht Anderlecht te verlaten, hetgeen het vorige bestuur telkens tegenhield. Er werd hem deze zomer wel een transfer beloofd en aan die belofte hielden ook de nieuwe eigenaars zich. Uiteindelijk moest de 23-jarige Rode Duivel, die zowel centraal op het middenveld als achterin uitgespeeld kan worden, wel nog bang afwachten tot Transfer Deadline Day in Engeland. Eerder ketste een overgang naar Olympique Marseille in extremis nog af.

Van vroegere interesse van topteams zoals Atlético was deze zomer na een mager seizoen bij Anderlecht geen sprake meer en ook de vraagprijs nam een duik, van een initiële twintig miljoen euro naar dertien à vijftien miljoen euro. Door de speciale constructie moet dat bedrag overigens pas komend jaar helemaal betaald worden, op het moment dat de definitieve transfer ingaat. Het is een handig trucje dat clubs sinds de invoering van de Financial Fair Play wel vaker gebruiken om de transfersom over meerdere financiële boekjaren te spreiden. Uiteindelijk zou het totaalpakket een contract voor vier jaar inhouden voor Dendoncker, al werd dat door de club niet bevestigd.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.