Leander Dendoncker na gelijkspel Anderlecht : “We hebben heel weinig weggegeven”

© BELGA
Redactie KW

In poule J in de Europa League voetbal is RSC Anderlecht op een 1-1 gelijkspel blijven steken thuis tegen AS Monaco.

Leander Dendoncker kwam ter vervanging van de geblesseerde Kara Mbodji centraal in de verdediging te staan naast Olivier Deschacht. “Defensief hebben we weinig weggegeven. Het is jammer dat we op het einde nog een tegendoelpunt moeten slikken“, zegt de 20-jarige RSCA-speler.

“We speelden een zeer goede wedstrijd. Zeker defensief stonden we goed in blok en gaven we weinig weg. Behalve dan bij het late tegendoelpunt. We creëerden kansen en kwamen er met enkele goede acties zeer goed uit”, geeft Dendoncker zijn analyse. “Als je Moutinho in je ploeg hebt en El Shaarawy kan inbrengen heb je gewoon een heel sterke ploeg met individuele spelers die het verschil kunnen maken. Maar Monaco heeft toch niet veel kansen gehad.”

Vorig jaar werkte Anderlecht een ijzersterke Europese campagne af in de Champions League, maar kon het enkel tegen het Turkse Galatasaray winnen. “Ik houd vandaag een beetje hetzelfde gevoel over als toen. We speelden goede wedstrijden, maar konden niet winnen. Ook vandaag hadden we het verdiend om te winnen”, besluit Dendoncker.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier