Zij worden uit de voorselectie geschrapt die eerder werd bekendgemaakt. Laurent Ciman is stand-by gezien de blessure van Vincent Kompany. Dat maakte bondscoach Roberto Martinez maandag bekend in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke.

Martinez zag zich op 21 mei genoodzaakt een 28-koppige voorselectie te maken. Als belangrijkste reden haalde de bondscoach daarvoor de blessurelast aan. Nog tot en met maandag had hij de tijd om zijn definitieve selectie van 23 over te maken aan de Wereldvoetbalbond (FIFA). Voor Leander Dendoncker leek een selectie niet zeker na een minder seizoen bij Anderlecht, maar de Passendalenaar mag dus toch mee en is daardoor de enige West-Vlaming in de selectie.

Sinds de oefeninterland van zaterdag tegen Portugal (0-0) heeft de bondscoach er een kopzorg bij: Vincent Kompany moest na 54 minuten aangeslagen naar de kant met een liesblessure. De verdediger van Manchester City behoort wel tot de selectie, maar Laurent Ciman is stand-by. Martinez verklaarde eventueel gebruik te zullen maken van het WK-reglement. Dat stipuleert dat de bondscoach tot 24 uur voor de start van de eerste wedstrijd van zijn team de mogelijkheid heeft een geblesseerde speler alsnog te vervangen, op voorwaarde van goedkeuring door de medische commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA.

Voor de Rode Duivels volgen er nog oefenwedstrijden tegen Egypte (woensdag) en Costa Rica (11 juni), vooraleer de selectie op woensdag 13 juni afzakt naar Moskou.

Op 18 juni openen de Belgen hun WK met de wedstrijd tegen het haalbare Panama, vijf dagen later volgt het duel met Tunesië. De clash tegen Engeland op de slotspeeldag wordt pas op 28 juni gespeeld, de eventuele achtste finales staan op 2 en 3 juli op het programma.

(BELGA)