Leander Dendoncker is nu echt van Wolverhampton

Leander Dondoncker, hier in het shirt van de Rode Duivels op het afgelopen WK in Rusland. © belga
Redactie KW

Leander Dendoncker is nu echt een speler van Wolverhampton Wanderers. De 24-jarige West-Vlaming werd het afgelopen seizoen van RSC Anderlecht gehuurd, nu is de definitieve aankoopclausule in werking getreden. Dat hebben de Wolves maandag aangekondigd. De transfer brengt paars-wit 13,5 miljoen euro op.

Nadat de verdedigende middenvelder, geboren in Passendale, in zijn eerste weken bij Wolverhampton naar speelminuten kon fluiten (met uitzondering van de Carabao Cup), knokte hij zich in de ploeg. Zo speelde Dendoncker alsnog 26 wedstrijden afgelopen seizoen. Daarin scoorde hij twee keer.

“Hij kwam wat later in de transferperiode en had tijd nodig om onze manier van werken en spelen gewoon te raken. Maar sinds hij in de ploeg kwam, speelt hij uitstekend“, stelt sportief directeur Kevin Thelwell. “Hij is erg professioneel, eerlijk en werkt hard. Ik denk dat veel van ons succes in de tweede seizoenshelft te danken is aan hem.”

Het in 2018 gepromoveerde Wolverhampton eindigde op de zevende plaats in de Premier League en verzekerde zich zo van een ticket voor de Europa League.

(BELGA)