Laurent Guyot genoemd als nieuwe trainer van Cercle Brugge

Voorzitter Frans Schotte tijdens de promotie. © BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge had als eerste Belgische profclub gedaan met het seizoen en de Vereniging begint ook als eerste aan de voorbereiding. Het is dan ook vreemd dat Cercle zo lang wacht om een nieuwe T1 aan te stellen. Daar zal vrijdag of dit weekend verandering in komen. Cercle heeft immers zijn trainer beet.

Eerst ketste het af met Frank Vercauteren. Na weken onderhandelen zag Vercauteren, de eerste keuze van Monaco en Cercle, af van een verlengd verblijf. Niet vanwege geen geloof in het project, maar wel uit privéredenen.

Dan werd Besnik Hasi – ex-speler van Cercle – genoemd, maar na een grondige doorlichting van Monaco kon dat niet doorgaan. Ook namen als Glen De Boeck en Yves Vanderhaeghe vielen, maar Monaco wou geen trainer van een concurrent afkopen.

Franse connectie

Plus: de nieuwe trainer moet zeker een Franse connectie hebben. Eerst werd Fabien Mercadal genoemd, maar het zou nu toch een verrassende naam worden volgens Het Nieuwsblad: Laurent Guyot. De 48-jarige Fransman was opleidingsdirecteur bij Toronto FC en leidde er ook de B-ploeg. Eerder coachte hij al Boulogne en Sedan. Cercle bevestigt voorlopig nog niet, maar liet wel al uitschijnen dat er een deal is.

(OVG)