Laurent ‘Guga’ Bailleul nam vorig weekend afscheid van zijn Union Zandvoorde

Redactie KW

Laurent Bailleul hing zondagmiddag zijn voetbalsloffen aan de spreekwoordelijke haak bij Union Zandvoorde. ‘Guga’ kwam dit seizoen al minder tot spelen toe omwille van zijn druk beroeps- en gezinsleven. Hij woont bovendien al jaren in Antwerpen.

Union Zandvoorde werd de week ervoor in een duel tegen rechtstreekse concurrent Daring Ruddervoorde overigens al veroordeeld tot de degradatie naar vierde provinciale.

Maar met de steun van vrienden en familie nam Laurent Bailleul afscheid met een doelpunt in het 2-2-gelijkspel tegen KFC Lissewege. “Normaal gezien heb ik altijd heel wat stress voor een wedstrijd, maar het viel ditmaal eigenlijk vrij goed mee. Ik was heel content dat mijn familie erbij was. Zelfs mijn opa van negentig jaar tekende present. Het moet zowat tien jaar geleden zijn dat hij nog een voetbalmatch gezien heeft.”

“Jammer genoeg hebben we niet kunnen winnen. We waren misschien wel weer de betere ploeg, maar kregen opnieuw het deksel op de neus. Dat is zowat het relaas van het hele seizoen, want we hadden ons al veel eerder moeten redden.”

“Degraderen is uiteraard niet leuk, al moeten we dat toch enigszins relativeren. Het is nu al een paar jaar op rij dat we moeten vechten in de staart van het klassement. Dat weegt op een groep en ik ben ervan overtuigd dat het misschien niet slecht is om eens met een propere lei te beginnen in plaats van telkens te moeten aanmodderen”, aldus Laurent Bailleul, die de deur toch nog op een kiertje laat staan. “Ik behoud mijn aansluiting bij de club en in uiterste nood ben ik nog beschikbaar, als ik tijd heb.”

“Het viel echter niet meer te combineren. Ik heb me telkens in allerlei bochten moeten wringen om tijdig op de trainingen aanwezig te kunnen zijn. De druk van te moeten trainen, is dan niet echt aangenaam, ook al begrijp ik het standpunt van een coach.”

“Ik val straks weliswaar zeker niet in een zwart gat. Ik heb me al geëngageerd bij de veteranen van E. T. Brus, waar ik op vrijdagavond zoveel mogelijk aanwezig zal proberen te zijn. Een nieuwe start samen met vrienden en dat zal me ook wat rust geven. Voorts speel ik ook nog zaalvoetbal in Antwerpen, ga ik wel eens padel spelen en zit ik regelmatig op mijn koersfiets.”

Zo krijgen we Laurent Bailleul ook volgend seizoen toch nog te zien op de Oostendse velden, waar hij al heel wat mooie momenten heeft beleefd.

“Ik werd kampioen met de cadetten van KV Oostende en ook met Union Zandvoorde in mijn tweede jaar bij de club.”

“Persoonlijk zijn de matchen tegen ex-ploegen en ex-trainers de hoogtepunten uit mijn carrière. Zo won ik met Gistel tegen KVO, met Union tegen Westkapelle en tegen Hoger Op Oostende. Ik heb toen altijd mijn gram gehaald, want je stijgt in dergelijke duels boven jezelf uit. Het gaf me altijd veel voldoening om zo hun ongelijk te bewijzen. Zo zie je maar wat motivatie kan doen met een mens”, besluit Laurent Bailleul. (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.