Laurens Huysentruyt (KM Torhout) blikt vooruit op topper tegen KSV Oostkamp: “We weten hoe we elkaar zot moeten maken, het wordt dus leuk”

Laurens Huysentruyt. (foto Bart) © VDB
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

De enige West-Vlaamse derby in derde amateurklasse is meteen ook een duel tussen de viceleider en de leider. KM Torhout en KSV Oostkamp zijn de twee ploegen in vorm en staan oog in oog, een kraker waar elke voetballiefhebber naar uitkijkt.

Er is geen eersteklassevoetbal dit weekend, maar ook op de amateurvelden valt er genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een duel tussen KM Torhout en KSV Oostkamp? “Een match die ook in mijn agenda met stip staat aangeduid”, knipoogt Laurens Huysentruyt, vorig jaar bij Oostkamp aan de slag en sinds dit seizoen sterkhouder bij KM Torhout. “Toen de kalender bekend werd gemaakt, was dit de eerste match die ik in mijn agenda zette.”

Het belooft een echte kraker te worden, want Oostkamp staat met een knappe 28 op 30 nog ongeslagen aan de leiding. KM Torhout begon het seizoen met een verrassende 0 op 12, maar klom na de recente 18 op 18 op naar de tweede plaats. Deze topper wordt dus een duel tussen de twee ploegen in vorm. “De afgelopen weken zetten we eigenlijk elke match volledig naar onze hand. Afgelopen weekend tegen Appelterre hadden we het wat lastiger, maar dit keer etaleerden we onze mentale weerbaarheid door een 0-2-achterstand om te buigen in een 3-2-overwinning.”

Winning mood

Stuk voor stuk signalen dat het vlot draait bij KM. Dit is misschien wel het ideale moment om de ongeslagen leider te ontvangen. “Als je op zo’n manier kan winnen en zo’n mooi reeksje kan neerzetten, dan weet je dat het goed zit met het vertrouwen. We hebben veel kwaliteit en zitten bovendien in de winning mood, dus laat Oostkamp maar komen. We willen de bezoekers een eerste nederlaag toedienen. Het enige wat me interesseert, zijn die drie punten, al de rest is bijzaak”, aldus Laurens.

Wederzijds respect

Voor de 24-jarige Menenaar wordt het een blij weerzien met zijn ex-club. “Mijn passage bij Oostkamp was door corona van korte duur, maar desalniettemin heb ik er mooie tijden gekend. Ik ben er met open armen ontvangen en heb het gevoel dat ik er jaren heb gespeeld. Nog wekelijks hoor ik het bestuur en de spelers van Oostkamp, dus het wordt sowieso een blij weerzien. Er is veel wederzijds respect, maar zondag zijn we even de grootste vijanden van elkaar.”

“Ook met mijn rechtstreekse concurrent, Phil Canoot, heb ik veel contact. De afgelopen weken hoorden we elkaar dagelijks en werden er veel steekjes uitgedeeld in de aanloop naar zondag. We weten hoe we elkaar zot moeten maken, dus het zal heel leuk worden. Ik verwacht ook heel veel volk op de Velodroom, want het leeft echt in de streek. Alle ingrediënten zullen aanwezig zijn voor namiddagje topvoetbal”, besluit de centrale verdediger.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier