Laurens De Bock komt Zulte Waregem versterken

Valerie Van Avermaet

Laurens De Bock wordt de nieuwe linksachter van Zulte Waregem. Essevee huurt de 27-jarige Oost-Vlaming voor één seizoen met aankoopoptie van de Engelse tweedeklasser Leeds United.

Laurens De Bock keert naar een jaar afwezigheid weer terug naar West-Vlaanderen. De Belgische linksachter ligt nog onder contract bij de Engelse tweedeklasser Leeds United, maar wordt nu gehuurd door Zulte Waregem dat ook een aankoopoptie bedong.

“Ik kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen”, vertelt De Bock op de website van Zulte Waregem. De Bock werd in zijn beginjaren aanzien als een groot talent. Hij maakte snel progressie en belandde op zestienjarige leeftijd in de A-kern van Lokeren. In het seizoen 2009-2010 maakte hij zijn debuut in de hoogste voetbalklasse. In 2012 veroverde hij als vaste waarde bij Lokeren de beker.

Niet eerste West-Vlaamse avontuur

Daarna maakte hij de overstap naar Club Brugge. Een droomtransfer voor de nog steeds jonge verdediger. Ook Anderlecht had destijds interesse. Zo’n 3,5 miljoen euro betaalde blauw-zwart aan Lokeren. Met blauw-zwart won hij twee titels, een beker en een supercup. In die periode werd hij ook af en toe opgeroepen voor de Rode Duivels, maar speelminuten kreeg hij er niet.

In januari 2018 vertrok De Bock naar Leeds United waar hij weinig speelgelegenheid kreeg. Bij de start van het nieuwe seizoen keerde hij terug naar België waar hij verhuurd werd aan KV Oostende. Bij KVO lukte het De Bock niet om uit te groeien tot een vaste waarde. Daarna werd hij verhuurd aan Sunderland en kende hij weer een moeilijke periode. Het afgelopen half jaar probeerde hij zijn niveau opnieuw op te krikken door matchritme op te doen tijdens een huurperiode aan ADO Den Haag. En nu staat er dus een Waregems avontuur op hem te wachten.

Hij kent de Belgische competitie door en door – CEO Zulte Waregem Eddy Cordier

“Wij hebben een goede deal met Leeds kunnen afsluiten en we verwachten dat hij zich snel integreert en terug zijn beste niveau kan halen!” vertelt CEO Eddy Cordier eveneens op de website. “Met de komst van Laurens kiezen we voor heel wat ervaring. Hij kent de Belgische competitie door en door.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.