Laurens De Bock en Nicolas Lombaerts onzeker voor duels Rode Duivels

Olivier Deschacht is dan toch opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen Cyprus (28 maart in Brussel) en Israël (31 maart in Jeruzalem).

© BELGA

Afgelopen vrijdag behoorde de verdediger van Anderlecht niet tot de selectie. Omwille van enkele blessuregevallen kreeg Deschacht dinsdagochtend via een voicemailbericht van teammanager Piet Erauw dan toch het onverhoopte goede nieuws. Enkele uren later trainde de 34-jarige verdediger voor het eerst sinds 2010 opnieuw mee met de nationale selectie in Neerpede.

“Het verschil is dat er nu meerdere internationale sterren in de ploeg zitten. Ik heb in mijn vijf jaar afwezigheid nooit geklaagd. Ik was zelfs niet boos. Al de spelers zijn zoveel beter dan ik en de Bruggelingen (Meunier en De Bock) zijn al sinds het begin van het seizoen in geweldige doen”, verklaart Deschacht zijn lange afwezigheid.

Marc Wilmots was duidelijk over de reden waarom hij Deschacht uiteindelijk toch in de kern opnam. “Twee van mijn drie linkse verdedigers zijn op de sukkel. We hadden dus een vierde linkspoot nodig die 100 procent fit is”, zegt de bondscoach. “Het is beter om hem meteen op te bellen dan te wachten op de analyses van de medische staff over Laurens De Bock (ribblessure) en Nicolas Lombaerts (knieblessure). Lombaerts is bijna volledig hersteld, maar het risico dat hij zich opnieuw blesseert, is reëel. Donderdag wil ik ze in elk geval op het terrein zien. Hetzelfde geldt voor Simon Mignolet (enkel).”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.