Lars Van Ast hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

Lars Van Ast. (foto MG)
Lars Van Ast. (foto MG)
Redactie KW

Lars Van Ast (30), die tot voor kort nog tot de kern van KVKO A behoorde, besloot eerder onverwacht om een punt te zetten achter zijn carrière.

“Ik ben nog vrij jong om de voetbalschoenen aan de haak te hangen”, opent de polyvalente middenvelder. “Maar het voorbije coronajaar was er voor mij te veel aan. Eigenlijk hou ik geen al te beste herinneringen over aan mijn laatste jaren als voetballer. Bij de aanvang van het seizoen kampte ik met een vervelende hamstringblessure. Maar vooral de problemen bij KSV Nieuwpoort zijn de hoofdreden voor het stopzetten van mijn voetballoopbaan. Er werden valse financiële beloften gedaan door onbetrouwbare mensen en zoiets laat bij mij sporen na. Hierdoor krijg ik stilaan een soort afkeer van het voetbalwereldje en dan is het beter om te stoppen.”

Cercle Brugge

Lars Van Ast speelde hoofdzakelijk voor ploegen aan de Westkust maar de jaren dat hij als jeugdspeler bij de nationale miniemen van Cercle Brugge voetbalde, zal hij niet snel vergeten. “Ik vind het nog steeds jammer dat ik niet langer bij Cercle kon blijven. Voor mijn ouders waren de vele verplaatsingen naar Brugge er te veel aan waardoor ik na twee jaar terugkeerde naar de jeugd van KSV Veurne. Misschien had mijn carrière er anders uitgezien indien ik bij Cercle was gebleven. Maar al bij al ben ik niet ontevreden over mijn prestaties als voetballer. Ik speelde met VV Coxyde in derde nationale en de titel met KSV Nieuwpoort in derde provinciale is een mooie herinnering die ik altijd zal koesteren.”

“De jongens waarmee ik in Nieuwpoort voetbalde waren talentvolle spelers maar het waren in de eerste plaats allemaal goede vrienden. We vormden een toffe bende die heel goed aan elkaar hing”, vervolgt Lars Van Ast. “Ik zal die voetbalvrienden en de sfeer op een voetbalveld uiteraard missen, maar nu komt er wat tijd vrij voor andere hobby’s zoals fitness en padel. Professioneel heb ik het ook vrij druk en dan is het goed om tijdens het weekend wat rust in te bouwen. Zonder voetbal zal dat uiteraard beter lukken.”

Definitief?

De Oostduinkerkenaar vreest dat heel wat provinciale ploegen door corona moeilijke tijden tegemoet gaan. “ Het is duidelijk dat de pandemie een zware tegenslag is voor het voetbal. Sponsors zullen wellicht afhaken en als de inkomsten uit de kantine dalen, zullen heel wat ploegen het moeilijk hebben om hun budget rond te krijgen.”

“Corona ligt mede aan de basis van mijn beslissing om ermee te stoppen maar ik blijf het voetbal van nabij volgen. In het leven zijn slechts weinig zaken onomkeerbaar. Bijgevolg sluit ik een terugkeer als voetballer niet definitief uit. Voorlopig is dit echter helemaal niet aan de orde. Mijn voetbalschoenen hangen aan de haak en die blijven daar hangen ”, besluit de sympathieke Lars Van Ast.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.