Lars Dendoncker neemt voorbeeld aan broer Leander: “Ook mijn polyvalentie is pluspunt”

Redactie KW

De Belgische nationale voetbalploeg voor jongens onder de zeventien jaar trapt komend weekend zijn EK op gang met een partij tegen Ierland.

Lars Dendoncker, broer van Anderlecht-speler Leander, wil zich in Engeland amuseren, maar mikt stiekem hoog. “Na de groepsfase is alles mogelijk“, vertelde de speler van Club Brugge maandag in het Belgian Football Center in Tubeke.

“Wij zijn als team voetballend sterk en hebben individueel heel wat kwaliteiten“, stak de 17-jarige Lars Dendoncker van wal. “Voor mij persoonlijk is mijn doel duidelijk: goede wedstrijden spelen, ervaring opdoen en me eventueel laten opmerken aan scouts. Bij Club speel ik meestal op het middenveld, terwijl ik bij de nationale ploeg een rij lager sta. Maar geen probleem voor mij, die polyvalentie is een pluspunt.”

Doorbreken binnen dit en enkele jaren

Broer Leander, zes jaar ouder, is intussen sterkhouder bij Anderlecht. De West-Vlaming mag bovendien dromen van een plaatsje in de WK-selectie van bondscoach Roberto Martinez. Wil Lars in de voetsporen van Leander treden? “Hij staat al ver, en kwam indertijd ook uit voor de U17. Ik kan dus wel een voorbeeld aan hem nemen. Ik zou binnen dit en enkele jaren graag willen doorbreken. Hopelijk bij club, maar via een uitleenbeurt bij een ander team in eerste klasse is ook een mogelijkheid.”

De jonge Rode Duivels nemen het in de groepsfase op tegen Ierland (05/05 in Loughborough), Bosnië en Herzegovina (08/05 in Rotherham) en Denemarken (11/05 in Chesterfield). De twee beste landen van de poule bereiken de kwartfinales.

(Belga)