KVVC klaar voor een nieuw begin in vierde provinciale

Redactie KW

De Koninklijke Voetbal Vereniging Coxyde (KVVC) met stamnummer 1934 is klaar om opnieuw aan te treden in de voetbalcompetitie. Dinsdagavond was er een kort maar duidelijk persmoment waarbij de doelstellingen uiteengezet werden door de kersverse voorzitter René Houtsaeger.

René zelf is al actief bij KVVC sinds 1970, hij begon er als jeugdspeler en werd later bestuurslid en vandaag wordt hij de nieuwe voorzitter.

Het persmoment ging wel over de toekomst van KVVC en niet over het verleden. “Het verleden is iets wat in de beste omstandigheden zal uitgeklaard worden”, aldus de penningmeester Chris Vanheule.

Terug naar de toekomst met voorzitter René Houtsaeger dus: “Koksijde zal volgend jaar aantreden in vierde provinciale met een fanionelftal en beloften. Wat de jeugd betreft, die hebben een onderkomen gevonden in Oostduinkerke. Er was een moment waarop gedacht werd aan een fusie tussen Oostduinkerke en Koksijde, maar dat bleek niet opportuun.

“Onze enige betrachting is om terug voetbal te brengen in Koksijde”, vervolgt René. “Door de doorstart kunnen we ook ons stamnummer behouden.”

René deed ook nog een warme oproep naar kandidaat-spelers, bestuursleden en vrijwilligers.

Het is zijn vurige wens dat de Koksijdse voetbaltalenten terug in Koksijde komen spelen en hij hoopt om binnen een aantal jaar opnieuw kampioen te kunnen worden in de lagere reeksen. “Er waren een twintigtal geïnteresseerde kandidaat-spelers aanwezig maar we moeten er zeker 38 hebben”, vervolgt de nieuwe T1 Danny Monteyne. Hij heeft als assistent Eddy Wattiez als T2 en Benny Berings als keepertrainer.

Ook schepen van sport Dirk Dawyndt was aanwezig en kon bevestigen dat het gemeentebestuur alle mogelijke steun zal geven om de Koksijdenaars opnieuw te laten genieten van hun voetbalzondag.

René Houtsaeger kan in de toekomst alvast rekenen op de medewerking van zijn eerste bestuursleden, Therry Cornelis, Chris Vanheule, Henri Suber en Patrick Bailleul.

(EDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.