KVV Coxyde verliest met 3-1 op het veld van Lierse

Karel Ternier scoorde de eerredder. © Foto Bart
Redactie KW

Neotweedeklasser KVVC hield ruim een uur stand, maar toch bleek Lierse te sterk: het werd uiteindelijk 3-1.

De Koksijdenaars startten vrijdagavond met enkele wijzigingen in vergelijking met de vorige wedstrijden. Zo stond Marko Petrovic centraal achterin, ook Luk Loeters begon – verrassend – in het hart van de defensie. Alexander Embrechts, Giovanni Simoës, Aaron Vandendriessche en Darius Hillewaere begonnen op de bank. Ondanks de verschuivingen speelde KVV Coxyde vanuit een stevige organisatie. Tijdens de eerste helft creëerde de thuisploeg weinig doelgevaar, doelman Cool keek relatief werkloos toe. De morrende thuisaanhang zag het met lede ogen aan: 0-0 aan de pauze.

Gelijkaardig spelbeeld

Na de rust zag men een gelijkaardig spelbeeld op het Lisp, maar iets voorbij het uur opende Bruylandts dan toch de score. Etien Velikonja bezegelde daarna het lot van KVVC met twee doelpunten in drie minuten: zijn eerste afstandsschot verdween onder doelman Cool in het doel, zijn tweede treffer was een beauty. Kapitein Karel Ternier milderde in het slot vanop de penaltystip, na een fout op de ingevallen Darius Hillewaere. Overdreven cijfers voor een moedig en moegestreden KVV Coxyde dat voorlaatste blijft in het klassement. (DD)

Lierse – KVV Coxyde 3-1

KVV Coxyde: Cool, Callens, Loeters, Petrovic, Mestdagh, Voskanian (69′ Hillewaere), Tamsin, Millimono, De Cuyper (60′ Clyncke), Ternier, Dekuyper (69′ Coppin).

Doelpunten: 67′ Bruylandts 1-0, 75′ en 78′ Velikonja 2-0 en 3-0, 88′ Ternier (pen.) 3-1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten