KVV Coxyde stopt één seizoen met eerste elftal, beloften en jeugd spelen interprovinciaal

© VDB
Redactie KW

Deze beslissing werd vrijdagnamiddag genomen om de verdere toekomst van de voetbalclub te garanderen, voor de jeugdploegen verandert er niets.

De geruchten circuleerden al een tijdje, maar de kogel is definitief door de kerk: KVV Coxyde stopt voor een jaar met de eerste ploeg. Alle betrokken partijen kwamen tot de conclusie dat dit de enige mogelijkheid is om de club te redden op lange termijn. “Het sportieve aspect is momenteel niet onze eerste zorg. Het gaat hier om de toekomst van deze prachtige vereniging”, verklaarde KVVC-voorzitter Rony Hiele al eerder deze week.

Stamnummer

Het stamnummer van KVV Coxyde, 1934, blijft bestaan. KVVC komt volgend seizoen wel uit met een beloftenploeg die zijn thuiswedstrijden zal spelen in het Henri Houtsaegerstadion. Voor de ca. 375 jeugdspelers betekent dit nieuws dat ze kunnen blijven spelen op hoog niveau. Het jeugdsamenwerkingsverband Westkust Foot behaalde vier sterren na een audit en speelt volgend seizoen interprovinciaal. Het is de bedoeling om na een intens saneringsjaar vanaf het seizoen 2018-2019 opnieuw aan te treden met een eerste ploeg in vierde provinciale. (DD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.