KVV Coxyde speelt gelijk op het veld van KV Oostende

Karel Ternier zorgde voor het Koksijdse doelpunt in de vriendschappelijke match tegen KV Oostende. © a-JS

Maandagavond oefende KVV Coxyde tegen KVO, het werd 1-1.

KV Oostende – dat vooral met invallers aan de aftrap verscheen – eiste de bal op tijdens een evenwichtige eerste helft, maar op het halfuur lanceerde Darius Hillewaere kapitein Karel Ternier alleen richting doelman Chopin en Ternier schoof de bal beheerst binnen: 0-1.

Na de pauze ging KVO – met onder andere Coulibaly en Ruytinx – op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte ook na een tiental minuten. Mathieu Cornet scoorde met het hoofd. Niet veel later bracht KVVC-trainer Vandenheede acht nieuwe spelers. De thuisploeg was nog enkele keren gevaarlijk, KVV Coxyde loerde op de counter. De wedstrijd eindigde op een billijke 1-1. Positief voor KVVC was de rentree van Mitch Dekuyper tegen zijn ex-ploeg, hij speelde het laatste kwartier. Ook Michiel Clyncke pakte zijn eerste minuten na zijn blessure.