KVV Coxyde pakt knap punt bij Eupen

Redactie KW

Neotweedeklasser KVVC speelde vanavond gelijk aan de Kehrweg, het bleef 0-0.

Drie dagen na de wedstrijd bij WS Bruxelles moesten de jongens van KVVC-coach Hugo Vandenheede opnieuw aan de bak. KAS Eupen startte met titelambities aan dit seizoen, maar tijdens de eerste helft vonden ze alvast geen openingen – afgezien van een bal op de paal – tegen een goed georganiseerd Koksijde.

Na de koffie voerden de Panda’s de druk op en hanteerden ze zelfs af en toe de lange bal, maar veel kansen leverde dat niet op. Rond het uur moest de lat wel redding brengen voor KVV Coxyde. Een kwartier voor het eindsignaal scoorde Hillewaere nog bijna, maar zijn schot werd van de lijn gekeerd. Ook Tjendo De Cuyper miste nog een opgelegde kans. Eupen was de best voetballende ploeg, maar de bezoekers gaven weinig weg en pakken al bij al een mooi punt. Enige domper op deze avond is dat KSK Heist voor het eerst won dit seizoen en de rode lantaarn zo doorgeeft aan KVVC.

Eupen – KVV Coxyde 0-0

KVVC: Dutoit, Vandendriessche, Embrechts, Loeters, Mestdagh, Voskanian, Tamsin, Hillewaere (88′ Millimono), Ternier (61′ De Cuyper), Dekuyper (71′ Clyncke), Coppin.

Gele kaarten: 24′ Voskanian, 63′ Ocansey, 88′ Timmermans.

Doelpunten: geen.

(DD)