KVV Coxyde kroont zich tot kampioen

Redactie KW

KVV Coxyde had zondagmiddag genoeg aan één doelpunt om Oudenaarde te verslaan.

Na affluiten raakte bekend dat titelconcurrent SK Deinze een late gelijkmaker had geïncasseerd op het veld van Londerzeel. Hierdoor kan KVVC niet meer worden bijgehaald in de stand van derde klasse A. Het titelfeest is ondertussen al hevig losgebarsten bij de Koksijdenaars.

De namiddag begon nochtans niet zo best voor KVV Coxyde. In de beginfase was Oudenaarde de betere ploeg en Vervaecke mikte de eerste kans over het doel van Jonas Cool. Na ruim een kwartier spelen volgde nog een verwittiging voor KVVC: gelukkig voor de thuisploeg belandde een verlengde vrije trap op de onderkant van de dwarsligger. Na ruim een halfuur volgde toch wat steriele druk van Koksijde via Ternier en Vandamme. Ruststand 0-0.

Mitch Dekuyper.
Mitch Dekuyper.© JSK

KVV Coxyde kwam gretig uit de kleedkamers en de ingevallen Dekuyper besloot van dichtbij op de paal. Niet veel later stond het dan toch 1-0: Ternier opende mooi en diezelfde Dekuyper maakte het deze keer wel af. De bezoekers kregen het moeilijk en Koksijde drukte door. Na een schitterend nummertje van kapitein en topschutter Ternier besloot Simoës hard over. Rond het uur claimde KVVC nog een strafschop voor een duwfout op Hillewaere. Halfweg de tweede helft kreeg Niels Mestdagh zijn tweede gele kaart onder de neus geduwd. De druk van Koksijde nam af en Oudenaarde ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Koksijde hield stand tot aan het eindsignaal.

Toen bekend raakte dat Londerzeel – in extremis – een punt pakte tegen Deinze barstte het feest los. KVV Coxyde mag zich de verdiende kampioen noemen in derde klasse A. Er vloeiden tranen van geluk in het Henri Houtsaegerstadion.

(DD – foto’s Bart/JSK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.