KVV Coxyde knokt zich naar gelijkspel op het veld van Geel

Blauw-wit toonde zaterdagavond karakter op De Leunen: KVVC kwam 2-0 achter, maar het vocht terug en pakt alsnog een punt mee naar de kust.

De wedstrijd begon evenwichtig, maar na een kwartier stond KVV Coxyde al in het krijt. De scheidsrechter wees naar de penaltystip na dubieus handspel – volgens de meeste waarnemers zelfs buiten de grote rechthoek. Kerckhofs twijfelde niet en bracht de thuisploeg toch op voorsprong. Op slag van rust werd het zelfs 2-0 voor ASV Geel via Berben.

Aansluitingstreffer

KVVC bleef voetballen na de pauze en na tien minuten in de tweede helft scoorde Hillewaere -met het hoofd- de verdiende aansluitingstreffer: 2-1. De bezoekers wilden meer en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Een tiental minuten voor het eindsignaal claimde Koksijde een strafschop, maar het Nederlandse trio gaf geen krimp. KVVC-coach Hugo Vandenheede kon het niet meer aanzien en werd naar de tribune verwezen. In de slotfase zorgde Coppin dan toch voor de gelijkmaker voor KVV Coxyde: eindstand 2-2.

(DD)

KVV Coxyde: Dumesnil, Vandendriessche, Petrovic, Embrechts, Bataille (46′ Mestdagh), Simoës, Clyncke (46′ Mahau), Tamsin, De Cuyper (67′ Coppin), Hillewaere, Ternier.

Doelpunten: 15′ Kerckhofs 1-0 (strafschop), 44′ Berben 2-0, 56′ Hillewaere 2-1, 86′ Coppin 2-2.