KVV Coxyde bekert verder na zuinige zege tegen Merelbeke

Bram Vrijens probeert nog Karel Ternier te stoppen. © Bart

Tjendo De Cuyper verloste een matig KVVC pas diep in de tweede helft tegen eerste provincialer Merelbeke.

Trainer Hugo Vandenheede startte met offensieve intenties aan de wedstrijd: Ternier, Hillewaere, De Cuyper en Coppin kregen alle vier een basisplaats. KVV Coxyde ging op zoek naar een vroege voorsprong en na amper drie minuten werd een schot van Simoës gepareerd door de doelman, niet veel later redde diezelfde De Volder een mooie plaatsbal van Petrovic. De storm ging liggen en de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Op het kwartier knalde Wettinck de bal in het zijnet, een serieuze verwittiging voor Koksijde. KVVC kreeg slechts één grote kans voor de pauze, maar Hillewaere kon een goede actie van Tjendo De Cuyper niet afronden.

Ook na de rust kon de thuisploeg onvoldoende tempo ontwikkelen om Merelbeke echt te verontrusten. Coppin pakte eerst dom geel na een gefrustreerde reactie, maar niet veel later leverde hij wel een mooie voorzet af aan Karel Ternier, de kapitein kopte net naast. De bezoekers speelden een erg verdienstelijke wedstrijd, maar in de 72ste minuut lukte het dan toch voor KVVC. Bataille stuurde de bal diep naar De Cuyper en na een mooie individuele actie knalde hij de 1-0 hard – via de rechterbaal – binnen. KVV Coxyde kwam daarna nog enkele keren dicht bij de dubbele voorsprong, onder meer via de ingevallen Callens. In de slotfase was het vooral Merelbeke dat voor dreiging zorgde, maar Dutoit bracht redding. Morgenavond weet KVV Coxyde wie de tegenstander zal worden in de zesde ronde. (DD)

KVVC: Dutoit, Vandendriessche, Petrovic, Embrechts, Bataille, Simoës (73′ Mestdagh), Tamsin, Ternier, De Cuyper, Hillewaere (87′ Lagrou), Coppin (56′ Callens).

Merelbeke: De Volder, Derudder, Vrijens, De Smet, Melkebeke (64′ Haelterman), Van Peteghem, Wettinck, Renson (80′ De Geyter), Dewulf, Claerhout (73′ Seynaeve), De Munnynck.

Gele kaarten: 29′ Dewulf, 33′ Tamsin, 50′ Coppin.

Doelpunt: 72′ De Cuyper 1-0 .