KVO zet Mechelen op 6 punten in strijd om play-offs

Makhtar Gueye scoort tijdens de match tussen KV Oostende en KV Mechelen.©JASPER JACOBS BELGA
Makhtar Gueye scoort tijdens de match tussen KV Oostende en KV Mechelen.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

KV Oostende wist in een spannende wedstrijd KV Mechelen te kloppen in de race voor de play-offs: 2-0. KVO heerste in de eerste helft, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Dankzij de overwinning kunnen de Kustboys zondag rustig achterover leunen en zien wat de concurrenten doen.

In de strijd om de play-offs wou Alexander Blessin met KVO de Mechelaars op zes punten zetten. Smaakmaker Fashion Sakala was echter nog altijd geblesseerd. Daardoor stond Mamadou Thiam voor het eerst aan de aftrap, Marko Kvasina moest tevreden zijn met een plekje op de bank. Bij KV Mechelen bleef matchwinnaar van vorig weekend Ferdy Druijf in de spits staan, ook ex-KVO-speler Jordi Vanlerberghe mocht starten.

Forse druk

KVO ontwikkelde vanaf de eerste minuut forse druk. Mechelen raakte in de eerste vijf minuten werkelijk geen bal en dat leverde twee kansjes op voor Thiam. Oostende intercepteerde talloze passes van de Antwerpenaren. Tot Mechelen op minuut twintig gevaarlijk opzette en Mrbati buitenkant paal trof met de kop. De partij dreigde te verwateren, tot een Mechelaar na wat gekluts in de zestien de bal tegen de hand kreeg. Makthar Gueye, die tegen Genk al twee penalty’s vlotjes omzette, faalde ook nu niet: 1-0.

Malinois mikte kort erna via Mrbati alwéér op de paal, het bleef een zeer aangename partij om volgen. Oostende speelde met druk naar voren nog enkele momentjes bijeen, Theate testte nog eens de vuisten van Thoelen met een afstandsschot . Daarna moest de keeper nog eens plat op een knal van Hjulsager. Ook Mechelen was vlak voor de pauze eens gevaarlijk.

Spannend slot

Meer evenwichtige start van de tweede helft. Eerst een schot van Thiam, na een kleine tien minuten plaatste Schoofs een huizenhoge mogelijkheid naast, al zat er nog een Oostendse teen tussen. Gaandeweg ontwikkelde KVM veel druk. Het omgekeerde van de eerste helft. KVO moest achteruit. Veel balverlies aan Oostendse zijde, dat ook. Halverwege de tweede helft ontsnapten de Kustboys toen een knal van Druijf op de paal uiteen spatte – jawel, voor een derde keer – Hubert tikte de bal voor de voeten van een aanstormende Hairemans weg. Tanghe gooide zich ook vol voor de bal. Blessin kreeg bijna een hartverzakking.

De Kustboys doken in de loopgraven, met Vandendriessche werd meer duelkracht in de strijd gegooid. ’t Was nodig, want Oostende zakte steeds verder achteruit. Een kwartier voor tijd kreeg Kvasina dé kans op de 2-0 toen hij alleen voor doel werd gezet, maar hij mikte hard op de keeper. Een ongelooflijk spannend slot kondigde zich aan. Skulason en Capon kwamen de Oostendse burcht versterken. En op een scherpe counter opgezet door Hjulsager, was het net Brecht Capon die de 2-0 scoorde. Een verdiende treffer voor de ‘Ostendboy’. Zijn laatste doelpunt voor KVO dateerde al van 28 juli 2018 (!).

Schorsingen

KVO blijft zo in het spoor van nummer drie, Racing Genk, en zet de achtervolgers onder druk. Pluspunt: voor het eerst sinds 12 december wordt nog eens een clean sheet gepakt. Minpunt: D’Arpino en Tanghe zijn geschorst voor de volgende match, uit tegen AA Gent.

Goals : 27’ Gueye (1-0, pen.), 86’ Capon (2-0)

Geel : D’Arpino, Hairemans, Tanghe, Vanlerberghe,

KV Oostende : Hubert, Hendry, Tanghe, Theate, D’Haese (84’ Skulason), Bataille, D’Arpino (84’ Marquet), Hjulsager, Bätzner (71’ Vandendriessche), Gueye (84’ Capon), Thiam (67’ Kvasina) (bank: Castro, Marquet, Jäkel, Kvasina, Skulason, Vandendriessche, Capon)

KV Mechelen : Thoelen, Bijker (78’ Kaya), Bateau (83’ Vranckx), Walsh, Hairemans (83’ Defour), Druijf, Storm (55’ Shved), Schoofs, Mrbati, Peyre, Vanlerberghe (Coucke, Kaya, Voet, Dailly, Wernersson, Shved, Vranckx, Defour)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.