KVO wint verdiend van Antwerp na beresterke tweede helft

Oostende's Jelle Bataille en Antwerp's Simen Juklerod.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Oostende's Jelle Bataille en Antwerp's Simen Juklerod.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft met 1-2 gewonnen tegen The Great Old. En dat was absoluut verdiend. Terwijl Antwerp een hele tweede helft achter de feiten aanliep, speelde KVO vrank en vrij. Na met flink wat kansen te hebben gemorst, lukte Kvasina in de slotfase de winning goal. KVO staat nu op een zicht van de top-4.

Trainer Alexander Blessin kon niet rekeken op de licht geblesseerde McGeehan en D’Haese. Hubert, Theate, Vandendriessche, Capon en Ndicka zijn nog niet hersteld van corona. Daardoor bleef bijvoorbeeld Nick Bätzner staan na zijn goeie prestatie tegen Club Brugge. Op de bank zagen we voor het eerst de naam van youngster Marvin Dewaele, neef van acteur Sebastien Dewaele. Bij Antwerp dropte Frank Vercauteren de stilaan verguisde Didier Lamkel Zé wederom in de basis. Geboren Oostendenaar Birger Verstraete begon bij The Great Old op de bank.

Energiek

KVO begon weer energiek aan de match met in de eerste minuutjes druk naar voren – evenwel zonder kansen. Na net geen tien minuten noteerden we het eerst gevaar, afkomstig van Antwerp. Refaelov borstelde een vrije trap van net buiten de zestien richting winkelhaak, maar Bram Castro reageerde alert met een goeie save.

Op het kwartier was het wel prijs. Gerkens zette een aanval op halverwege de Oostendse helft en geeft de bal aan Buta. Die zet laag voor en Gerkens zelf duikt op aan de eerste paal om binnen te tikken: een te snelle 1-0.

Maar KVO liet zich niet zomaar wegdrukken – integendeel. De Kustboys kregen een redelijke kans na fysiek beukwerk van Makhtar Gueye, Fashio Sakala tikte de afvallende bal naast. En zo ging de bal aardig over en weer op de Bosuil, waar de sneeuw een hele eerste helft naar beneden dwarrelde.

Het tweede deel van de eerste helft was voor de Kustboys met als exponent de gelijkmaker. Skulason stuurde Hjulsager naar de achterlijn, de Deen legt uitstekend naar achteren en daar kon Sakala de 1-1 binnenschuiven. Zéér knappe combinatie, de achtste assist voor Hjulsager en het negende competitiedoelpunt voor Fashion. De Zambiaan had met wat geluk zelfs zijn tiende kunnen scoren, ware het niet dat hij zijn schot kraakte.

Tweede helft

Leuk begin van de tweede helft. Eerst een heet standje voor de Antwerp-goal, daarna mikte een oprukkende (en ingevallen) Juklerod de bal voorlangs het doel van Castro. Oostende speelde de bal het beste rond, bleef de mannen van Vercauteren opjagen en kwam op het uur weer gevaarlijk opzetten. Hjulsager met een afstandsschot, Beiranvand had toch wat moeite met de pegel. Tien minuten later wéér een grote kans voor KVO: nadat Thiam de bal wist te veroveren op het middenveld, staan ze plots met vier voor het doel van Antwerp. Hjulsager – wéér hij – mikte echter op de keeper. Tweede grote kans voor Oostende.

Geen twee zonder drie: perfecte tegenaanval KVO, Hjulsager rukt op en speelt Gueye perfect aan, maar de Senegalees mikt onbesuisd over – ongelooflijke misser. De Antwerpse verdediging vertoonde veel gaten. Anderzijds had The Great Old sinds dat schot van Juklerod na vijf minuten geen kans meer bij elkaar gespeeld in de volledige tweede helft.

Spannend slot

Het leek erop dat KVO zich hier tekort zou doen met slechts een puntje. Maar dat was buiten de ingevallen Marko Kvasina gerekend. KVO hield de bal goed voorin, Skulason bracht het leer voor en Kvasina liep zich tussen twee Antwerp-verdedigers helemaal vrij om de 1-2 binnen te koppen – oververdiend.

In een spannend slot hield Oostende stand. Dankzij deze overwinning staan Blessin en co stevig in de top-8 en houden ze de eerste vier in het zicht. Veel tijd om na te genieten is er niet, donderdag komt Standard op bezoek.

(TVA)

Goals: 15’ Gerkens, 35’ Sakala, 85’ Kvasina

Geel: Hendry, Lukaku, Buta, Hongla, Hjulsager, Bätzner

Antwerp: Beiranvand, De Laet, Batubinsika, Seck, Buta (88’ Ampomah), Hongla, Boya (88’ Nsimba), Lukaku (46’ Juklerod), Gerkens (77’ Verstraete), Refaelov, Lamkel Zé (bank: Verstraete, Juklerod, De Pauw, Nsimba, Ampomah, Benavente, De Sart, Matijas)

KV Oostende: Castro, Tanghe, Hendry, Jäkel, Bataille, Skulason, D’Arpino, Bätzner (93’ Patoulidis), Hjulsager, Gueye (80’ Kvasina), Sakala (66’ Thiam) (bank: Marquet, Boonen, Dewaele, Thiam, Kvasina, Schelfhout, Patoulidis)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.