KVO tankt vertrouwen met makkelijke winst tegen Cercle

Redactie KW

Met KVO en Cercle stonden twee zorgenkindjes van vorig seizoen tegenover elkaar in de laatste oefenpot van de voorbereiding. Voor Oostende was het ook de eerste match in de Diaz Arena, de nieuwe naam van het stadion. Uiteindelijk had de kustploeg relatief weinig moeite met groen-zwart: 3-1 winst.

KV Oostende begon in een 4-3-3-opstelling met Kvasina in de punt, D’Haese links en Boonen rechts. Op het middenveld koos coach Alexander Blessin voor een driehoek met de punt achteruit met daarin D’Arpino achteraan, Vandendriessche en Hjulsager er vlak voor. Dat leek snel te gaan werken. Al na 1 minuut kreeg KVO een penalty, toen de doorgebroken Robbie D’Haese onderuit werd gehaald in de zestien. Marko Kvasina mikte naar de linkerhoek, maar keeper Warleson haalde de bal uit zijn kooi. De openingsfase was voor KVO, Cercle wist pas echt te dreigen na een goed kwartier, toen Dino Hotic van buiten de zestien de bal tegen de paal krulde.

Inzet was er wel, maar toch ook veel slordigheden op het Oostendse middenveld – balverlies en slechte passes – zonder dat Cercle kon profiteren. Tien minuten voor rust toch wat opwinding: een leuke combinatie tussen D’Arpino, Hjulsager en D’Haese, de Deense middenvelder dwong Warleson met een schot van afstand tot een goeie save. Paar minuten later weer een goeie combinatie, Kvasina kwam een teenlengte tekort om een lage voorzet van Bataille binnen te werken. De slotfase werd gekenmerkt door veel Oostendse druk en daar werden ze een minuut voor de pauze voor beloond. Tanghe kopte een vrije trap van D’Arpino tegen de lat, de bal viel pardoes voor de voeten van Vandendriessche die maar moest binnen tikken.

De tweede helft is pas 5 minuten bezig wanneer François Marquet van buiten de zestien aanlegde. De ietwat herboren middenvelder zag zijn pegel enig mooi in doel zoeven. Bij KVO bewogen ze goed en leken de spelers elkaar ook goed te vinden. Stiekem keken we uit naar het debuut van Makthar Gueye, de spits overgekomen van Sainte-Etienne. Net wanneer Cercle enkele wissels doorvoerde, zette de ranke Senegalees zich uitstekend door, hield twee Bruggelingen aan het lijntje en werkte hij piekfijn af met een laag schot: 3-0.

Een constante in deze voorbereiding: KVO begint en eindigt elke helft altijd vrij intensief, daartussen wordt de voet nog te vaak van het gaspedaal gehaald. Ook nu weer. Daardoor kwam Cercle opnieuw in de match. Het uitvallen van Capon bij KVO leek verwarring te zaaien, waar Guy Mbenza van kon profiteren. Hij schoof de bal tussen de benen van Ondoa. Diezelfde Ondoa ging halfweg in de fout bij een terugspeelbal, waardoor weer Mbenza leek te scoren. Gelukkig voor Oostende werd de Cercle-spits teruggefloten door de ref voor een duwfout op de KVO-keeper. Daarna kreeg Cercle Brugge de bal, maar deden ze te weinig met het balbezit, op nog een kans voor de bedrijvige Mbenza na. In het laatste kwart viel amper nog iets te noteren.

De Vereniging kan absoluut niet tevreden zijn over deze oefenpot, KVO des te meer. D’Haese groeit stilaan naar zijn beste vorm, Theate biedt zekerheid achteraan en Gueye toonde zich meteen als gevaarlijk wapen. Minpunt: de ervaren Brecht Capon viel na een kwartier in de tweede helft uit.

KV Oostende: Hubert (45′ Ondoa), Bataille (45′ Capon, 60′ Mazbouh), Tanghe (45′ Dewaele), Theate, Ndicka (45′ Skulason), D’Arpino (70′ Tanghe), Vandendriessche (45′ Marquet), Hjulsager (70′ Vandendriessche), D’Haese (45′ Vanhulle), Boonen (66′ Brachet), Kvasina (45′ Gueye)

Cercle Brugge: Warleson, Ueda, Mbenza, Decostere, Raux-Yao, Corryn (56′ Somers), Hoggas (89′ Dekuyper), Canhoutte, Hazard (56′ Velkovski), Omolo (75′ Deuro), Hotic

Doelpunten: 44′ Vandendriessche 1-0, 50′ Marquet 2-0, 58′ Gueye 3-0, 63′ Mbenza 3-1

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.