KVO-speler sowieso aan de aftrap in kwartfinale EURO2016

Jordan Lukaku mag zich opmaken voor zijn debuut op dit EK. © BELGA
Redactie KW

Jordan Lukaku start vrijdagavond zeker in de basiself van de Rode Duivels in hun kwartfinale in Lille tegen Wales. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots een dag voor de wedstrijd bevestigd.

Wilmots zag eerder op de dag ‘vaste linksachter’ Jan Vertonghen uitvallen met een zware enkelblessure, de verdediger van de Spurs is zes tot acht weken buiten strijd en komt niet meer in actie op EURO2016. “Wat mij betreft is Jordan zijn logische vervanger”, opperde Wilmots op zijn internationale persconferentie in het Stade Pierre Mauroy.

“Jordan past perfect in ons nieuw systeem, waarbij we met de twee centrale verdedigers en de twee verdedigende middenvelders een hecht blok vormen. Zo kunnen de flanken opkomen, al mogen ze uiteraard hun defensieve taken niet uit het oog verliezen. Jordan zal zichzelf wat moeten intomen, maar is heel compleet en zijn snelheid is een groot voordeel. Hij heeft op zijn kans gewacht en heeft hier op training heel goed gewerkt. Voor een speler als hem is het een unieke gelegenheid om zich te tonen, alle ogen zijn op België gericht.”

Jordan Lukaku start dus zeker, maar Wilmots is er nog niet uit wie naast Toby Alderweireld centraal in de defensie staat. “Daar moet ik kiezen tussen Jason Denayer en Laurent Ciman. Ik weet nog niet wie ik opstel, ik moet er een nachtje over slapen. Ik moet de afweging maken of ik met Jason een tweede erg jonge verdediger opstel of dat ik voor de ervaring van Laurent kies. Laurent speelde bij Standard ook al centraal links en kan Lukaku wat sturen, ik ben er echter nog niet uit”, klonk het.

(Belga)