KVO na amper vijf minuten uitgeteld tegen Antwerp

Troostprijs voor KVO met één enkel doelpunt van Ronald Vargas net voor het affluiten. © belga
Redactie KW

De Kustboys maakten, na de goeie prestatie tegen Zulte-Waregem vorige week, een slechte beurt in en tegen Antwerp. Na amper vijf minuten stond de eindstand al op het bord. Een serieuze domper voor de kustploeg, die volgende week absoluut punten moet pakken tegen landskampioen Racing Genk.

KV Oosende is niet bepaald een uitploeg. Het behaalde in de uitwedstrijden 0 op 30. Coach Dennis Van Wijk wipte Niane uit de basiself en zette de immer bedrijvige Sakala in de punt. Een opstelling die KVO eerder al herhaalde tegen Standard en waar het in extremis een punt te grabbel gooide, ondanks een goeie organisatie.

KVO kon met een tikkeltje minder druk de wedstrijd tegen Antwerp aanvatten gezien Waasland-Beveren eerder op de avond al verloor tegen Anderlecht. Maar de match kon niet slechter beginnen nadat Renato Neto zich op het middenveld vastliep en Mbokani in twee tijden wist te scoren. Ook de defensie van KVO liet zich makkelijk uitspelen. Wéér geen ‘clean sheet’ voor de kustploeg en, erger nog, meteen op achtervolgen aangewezen. Het bleek de voorbode van meer onheil. Enkele minuten later verliest Sanneh op hoekschop het duel tegen – alweer – Mbokani en hop, 2-0. Antwerp speelde Oostende in de openingsfase van het kastje naar de muur, het plan van Van Wijk mocht meteen de vuilbak in.

Hattrick voor Mbokani Bezua.
Hattrick voor Mbokani Bezua.© Belga

‘Den Antwaarp’ controleerde en wiegde de partij in slaap. KVO wist niet te dreigen, op een vlijmscherpe voorzet van Bataille na. Balverlies, slechte passes, weinig druk; wat een contrast met de goeie partij van Oostende vorige week tegen Zulte-Waregem. Van Wijk stuurde de troepen even bij met iets meer volk voor de bal. Vlak voor rust ontsnapten de Kustboys tot drie keer toe aan de 3-0, Faes haalde de zuivere hattrick van Mbokani vlak voor de lijn weg.

In het begin van de tweede helft kwam KVO een paar keer dreigend opzetten, tussendoor werd de derde treffer van Antwerp afgekeurd voor buitenspel. Het sierde Oostende wel dat ze ondanks alles toch bleven proberen, al had Antwerp er niet veel zin meer in. KVO zette alles op alles en wisselde verdediger Sanneh voor aanvaller Niane en had in de tweede helft meer balbezit. Met wat goede wil noteren we wel enkele momentjes, maar het team had ook meer kunnen doen met maar liefst zes corners. Geen enkele leverde dreiging op. Op de tegenaanval – Antwerp stond plots met vijf man tegenover drie van Oostende – lukte Mbokani alsnog zijn hattrick. Vargas verzilverde, na toch nog een leuke aanval, zijn behoorlijke partij in blessuretijd met een eerredder.

Nee, KVO moet volgende week uit een totáál ander vaatje tappen tegen Genk. Om hoopvol te eindigen: thuis kan Oostende altijd iets meer. Het Oostende van vanavond heeft geen dokter, maar een spoedarts nodig.

(TVA)

Opstellingen:

Antwerp: Bolat, Seck, Juklerod, Arslanagic, Buta, Refaelov (78′ Miyoshi), De Sart (75′ Defour), Haroun, Lamkel Zé, Rodrigues (, Mbokani

(bank: Teunckens, De Laet, Defour, Coopman, Baby, Miyoshi, Mirallas)

KVO: Dutoit, Faes, Milovic, Sanneh (72′ Niane), Skulason, Bataille, Palaversa, Neto (62′ Capon), Vargas, Vandendriessche (83′ Verstraete), Sakala

(bank: Ondoa, Capon, Hjulsager,Jonckheere, Verstraete, Boonen, Niane)

Doelpunten: 1′, Mbokani (1-0), 5′ Mbokani (2-0), 87′ Mbokani (3-0), 90+1′ Vargas (3-1)

Geel: Bataille, Sanneh

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier