KVO kan niet stunten bij Anderlecht

Redactie KW

Jammer genoeg voor KV Oostende won Anderlecht zondag voor de eerste keer in vijf thuismatchen, het werd 3-0.


RSCA, met West-Vlaming Leander Dendoncker op het middenveld, nam meteen het heft in handen en drukte KVO terug op de eigen helft.

KVO kan niet stunten bij Anderlecht


Lukaku (adductoren), Hoefkens (dij) en Ruiz (gele schorsing) waren verdwenen uit het elftal dat vorige week Lierse geklopt had. Naast Coulibaly verschenen ook Jonckheere en Coussement aan de aftrap, allebei op de rechterflank.

Na een evenwichtig openingskwartier incasseerde KV Oostende te snel twee treffers van een heel efficiënt Anderlecht dat vooral vanop de flanken dreigde. Eerst trapte een vrijstaande Praet een voorzet van Achaempong vanop links in de kortste hoek. Drie minuutjes later belandde een pass van Najar vanop rechts via het lichaam van de Schutter bij Mitrovic, die moeiteloos koppend de score verdubbelde. Halverwege de eerste helft leek KVO op weg naar een loodzware avond.

KVO kan niet stunten bij Anderlecht


Na de rust gaf KVO de indruk meer zijn woordje mee te spreken. Bovendien haalde Vanderbiest snel de onopvallende Berrier van het terrein voor Wilmet. Op het uur dikten de titelverdedigers echter de score nog aan. Mitrovic’ flutsballetje belandde bij de veel efficiëntere Praet: 3-0. Maar KVO brak niet. In de slotfase keken Ruytinx, Ovono en Coulibaly nog tegen geel aan na opstootjes met Mitrovic en Deschacht.

(PR – foto’s Belga)

RSC Anderlecht – KV Oostende: 3-0

Doelpunten: 19′ Praet 1-0, 22′ Mitrovic 2-0, 60′ Praet 3-0.

KVO: Ovono, Coussement, Brillant, Schmisser, de Schutter, Jonckheere (69′ Ruytinx), Siani, Jali, Berrier (55′ Wilmet), Canesin (82′ Blazevic), Coulibaly.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.