https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KVO gaat de boot in tegen Union

Andrew Hjulsager. © (Foto BELGA)
Redactie KW

Met Union Saint-Gilloise kreeg Oostende deze voorbereiding een eerste tegenstander van niveau voor de kiezen. De Brusselaars uit 1B zijn namelijk erg ambitieus en mikken op promotie. Het werd geen middag om vrolijk van te worden, want Union won – al bij al verdiend – met 1-2.

KVO-coach Alexander Blessin posteerde Guillaume Hubert in doel en Marko Kvasina in de spits. Zo komen we tot een 4-3-3 als startopstelling met Hjulsager en Boonen op de flanken, en een ruit op het middenveld met D’Arpino, Marquet en Vandendriessche.

De eerste helft vertaalde zich in hoge intensiteit en fikse duels. Union toonde zich de betere in het spel en trof in de eerste tien minuten zowel de lat als paal, onder meer via ex-KVO’er Ibrahima Bah. Coach Blessin riep zijn stembanden naar de verdoemenis en haalde meermaals het gebrek aan collectieve druk aan. Na een goed kwartier wisselde het spelbeeld en kon Oostende toch wat dreiging veroorzaken. Een vrije trap van D’Arpino bleef hangen voor doel en Hjulsager kon de goalie dan weer net niét omspelen. De Deense winger was één van de betere bij Oostende. Halverwege de eerste helft zette hij Union-verdediger Burgess zodanig onder druk, dat die als laatste man knullig de bal verloor en Hjulsager alleen voor de keeper verscheen: 1-0. Tien minuten voor de pauze kreeg hij nog een goeie kans op de 2-0. Maar in de plaats werd het 1-1. Anthon Tanghe haalde kapitein Casper Nielsen onderuit in de zestien. Mathias Fixelles plaatste de bal rechts in de hoek, nét buiten het bereik van Hubert. Een logische ruststand, zeker als je die twee schoten van de beginfase herinnert.

De hoge intensiteit zette zich ook in de tweede helft door, Union kwam – alweer – vinniger uit de kleedkamer. De Brusselse traditieclub van trainer Felice Mazzu ging hoog drukken en wist, na balverlies van Ndicka bij de eigen zestien, de eerste grote kans te versieren. Na 10 minuten toch eens Oostende: goeie actie van Marquet en Ndicka op links, Kvasina tikte met de kop de bal door naar D’Haese, en die schoof de bal net naast. Net wanneer KVO wat meer naar voren begon te trekken, zette Union een snedige counter op dat bijna tot de 1-2 leidde. Veel en vooral hard middenveldspel in de tweede helft – geen van beide teams schuwde de duels – zonder groot doelgevaar.

Bij KVO stond wel een knokkende ploeg op het veld, maar op één schot na werd in de hele tweede helft geen kans gecreëerd. Union daarentegen wist met een erg bedrijvige Loïc Lapoussin – een hele middag een gesel voor de KVO-defensie – wel voor wat dreiging te zorgen. In de slotfase deed KVO zichzelf de nek om. Een terugspeelbal werd door Ondoa (per ongeluk?) met de handen gepakt. De daaropvolgende vrije trap in de zestien schilderde Nielsen netjes in de bovenhoek: 1-2.

Blessin zal morgen een keelpastille mogen nemen om zijn keel te soigneren. De Duitser heeft een duidelijk visie en speelwijze voor ogen, maar het komt er (nog) niet altijd uit. Hij heeft ook geen echte wisselmogelijkheden met quasi alleen maar jong geweld in de selectie. Fashion Sakala, Freddi Jäkel en Jack Hendry zijn out en maken normaal aanspraak op de basiself, Sindrit Guri mist zelfs de competitiestart. Het talent van de (aangetrokken) youngsters staat buiten kijf, maar het harde spel van Union toonde wel aan dat het KVO van zaterdamiddag ervaring en stootkracht vooraan mist.

Opstelling KVO: Hubert (45′ Ondoa), Bataille (45′ Capon), Skulason (45′ Ndicka), Theate (75′ Tanghe), Tanghe (45′ Dewaele), Vandendriessche (75′ Luvambo), Marquet (67′ Boonen), D’Arpino, Boonen (45′ D’Haese), Hjulsager (67′ Vanhulle), Kvasina (75′ Mazbouh)

Doelpunten: 25′ Hjulsager 1-0, 38′ Fixelles 1-1 (pen.), 88′ Nielsen 1-2

Geel: Nielsen

(TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten