KVO-coach Alexander Blessin: “Blij met de winst, niet met het spel”

Alexander Blessin en Yves Vanderhaeghe © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

KV Oostende wist in extremis een 0-1 achterstand tegen Cercle Brugge om te buigen in een 2-1 overwinning. Eigenlijk had deze matige pot voetbal geen winnaar verdiend, maar dat maakt er de vreugde bij de Kustboys niet minder op. Coach Alexander Blessin blijft echter zeer nuchter in zijn analyse.

“Ik ben blij met de drie punten, maar niet met het spel”, vat de Duitse trainer aan. “Ik zei het tegen de jongens in onze voorafgaande wedstrijdbespreking: dit zou een ugly game worden. Cercle vocht voor elke bal, speelde vaak met lange ballen en wij moesten alert zijn voor de zogenaamde tweede fase. We waren te vaak afwezig, leden veel balverlies en bewogen niet goed. Bij de 0-1 onderging onze verdediger Jäkel een blessurebehandeling, maar zag ik te weinig concentratie, leiderschap en structuur. Pas daarna drong het besef bij m’n jongens door. ‘Och, misschien moeten we nu wat meer gaan doen.’ Wat volgt na minuut zeventig was goed, maar ik ben teleurgesteld in wat ik daarvoor allemaal zag.”

“Het belangrijkste is dat de kloof met de kelder van het klassement is uitgediept”, werpt Blessin een blik op de 17 punten en voorlopige zesde plaats. “Tijdens de rust gooide ik de 4-3-3 om naar een 3-5-2. Waarom? Buikgevoel. Ik wou meer focussen op positiespel en wou meer diepgang zien. Kenny Rocha haalde ik naar de kant omdat hij vermoeid leek na zijn verre interlandverplichtingen (twee keer met Kaapverdië tegen Liberia, red.). Hij verloor veel ballen en werkte niet goed bij balverlies, dus ik haalde hem uit voorzorg naar de kant. Nu, we moeten als team veel beter werken. We hebben een getalenteerde groep die zich nog volop moet ontwikkelen en hard moet blijven trainen.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier