KVK wint voor eerst in 8 (!) jaar op Anderlecht

Kortrijk's Zinho Gano en Anderlecht's Lucas Lissens strijden om de bal.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Kortrijk's Zinho Gano en Anderlecht's Lucas Lissens strijden om de bal.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft een belangrijke stap gezet richting het behoud. De Kerels wonnen met 0-2 bij Anderlecht. Sainsbury en Gano zorgden voor de goals. Voor KVK was het al geleden sinds 6 oktober 2013 dat er gewonnen werd bij de recordkampioen.

Na de nederlaag tegen OHL gooide KV Kortrijk-coach Luka Elsner zijn team dooreen. Rougeaux, Derijck, Jonckheere en Chevalier zaten op de bank. Radovanovic, Gueye, Selemani én Gano stonden aan de aftrap. Makarenko was niet speelgerechtigd omdat hij wordt uitgeleend door Anderlecht.

Ook Vincent Kompany voerde een aantal wissels door. Nieuwkomer Ashimeru mocht beginnen, El Hadj keek toe vanaf de zijlijn. Murillo was geschorst, Sardella verving hem. Lissens nam de plaats in van Miazga. Voorin zagen we Mukairu en niet Amuzu.

KV Kortrijk kon al vroeg dreigen. Twee keer kon Gano koppen. Eerst pakte Wellenreuther, dan mikte de spits over. We kregen een bitsige strijd, met veel duels op het middenveld en veel technische onvolmaaktheden. Halverwege de eerste periode kon Gueye ontsnappen, maar zijn pass was verre van precies om Ocansey aan te spelen. Tekenend voor het niveau dat we te zien kregen.

Tien minuten voor de rust kapte Selemani zich vrij aan de rand van de zestien, het schot miste de juiste richting. In de extra tijd ontsnapte Dewaele op rechts, hij mikte via Wellenreuther op de paal: hoekschop. Toen ging de Anderlecht-goalie in de fout. Een niet onhoudbare kopbal van Radovanovic liet hij los. De Duitser sloeg het leer in het gezicht van Sainsbury. De Australiër scoorde zonder het zelf te beseffen.

Dubbele wissel

Kompany greep in. Amuzu en El Hadj maakten hun opwachting. Dat veranderde niet veel aan het spelbeeld. De ex-Rode Duivel gooide ook Diaby in de strijd. Veel gevaar was er niet. Diaby wilde een strafschop, maar er was te weinig aan de hand. Uit het niets kon Selemani naar doel trappen. Wellenreuther was alert en zweefde de inzet uit zijn doel.

Een kwartier voor affluiten profiteerde Gano van een mislukte ingreep van Delcroix. Hij trok alleen richting doel en omspeelde simpel de keeper: 0-2, match gespeeld. Een mooie generale repetitie voor de aankomende derby tegen Zulte Waregem.

Anderlecht slikte zo zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen. KV Kortrijk heeft nu elf punten voorsprong op de rode lantaarn Waasland-Beveren.

(JC)

Doelpunten: 45+2′ Sainsbury 0-1, 74′ Gano 0-2

Gele kaarten: 60′ Palaversa, 89′ Hendrickx, 90′ Sainsbury

Anderlecht: Wellenreuther, Sardella, Lissens, Delcroix, Lawrence, Sambi Lokonga, Ashimeru (46′ Amuzu), Cullen (64′ Diaby), Mukairu, Nmecha (75′ Dauda), Bruun Larsen (46′ El Hadj)

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele (86′ Rougeaux), Radovanovic, Sainsbury, Golubovic, Ocansey, Hendrickx, Palaversa (69′ De Sart), Selemani, Gueye (64′ Chevalier), Gano (85′ Stojanovic)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.