KVK Westhoek wint verdiend de uitwedstrijd tegen SK Ronse

Henry Sahuke scoorde het tweede doelpunt. © (Foto VDB)

Dankzij het doorzettingsvermogen en de fysieke kracht won KVK Westhoek verdiend op het veld van SK Ronse: 1-3.

In de 13de minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van Thissen ging over de KVK defensie in de richting van Achahbar die het leer over doelman Londot in de verste hoek van KVK doel lobt. In de 21ste minuut kwam KVK Westhoek op gelijke hoogte. Sahuke zette een solo op van aan de middellijn richting het Ronse doel. In het zicht van de thuisdoelman schoof hij de bal vanuit een zeer scherpe hoek naast Baas in de verste hoek binnen. Na het halfuur voerde Robaeys een spektakelnummertje op. Zijn torenhoog afstandsschot dreigde binnen te gaan, maar doelman Baas had een moeilijke maar knappe redding in huis.

De tweede helft begon voor beide partijen zeer rommelig en onnauwkeurig met balverlies langs beide kanten. In de 67ste knutselde KVK Westhoek een mooie actie in elkaar. Ternier stuurde Sahuke de diepte in, zijn schot belandde rakelings over de verste kruishoek. In de 80ste minuut kwam KVK Westhoek op voorsprong. Na een hoekschop van Ternier klom invaller Bah het hoogst en kopte de bal binnen. In de 89ste minuut trapte Sucaet een harde, grondscherende vrijschop. Doelman Baas kreeg de bal niet onder controle. Iedereen zag de bal over de doellijn gaan, maar de scheidsrechter kende het doelpunt niet toe. In de toegevoegde tijd lukte KVK Westhoek dan toch het derde verdiende doelpunt. Robaeys ging door tot aan de doellijn, legde de bal terug op de vrijstaande El Hajji die de bal met een harde trap voorbij de thuisdoelman trapte. Dit was het eerste doelpunt van de jonge Westhoekspeler. Na tien wedstrijden heeft KVK Westhoek nu achttien punten, dat zijn er drie meer in vergelijking met vorig seizoen.

Doelpunten: 13′ Achahbar (1-0), 21′ Sahuke (1-1), 80′ Bah (1-2) en 93′ El Hajji (1-3)

Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Misiatu, Sucaet, Petitpretz, De Loof, Sahuke en Yohann Loisel. Invallers: Bah, El Hajji, Verkindere en Gregory Loisel.