KVK Westhoek wint gemakkelijk van SK Pepingen-Halle

Robin Duret van Pepingen schermt de bal af voor Giovanni Delannoy van Westhoek. © VDB
Redactie KW

KVK Westhoek won verdiend van een onmondig SK Pepingen-Halle maar liet de kansen liggen om een ruimere overwinning te behalen.

KVK Westhoek kende een ideale start en kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Yohann Loisel trapte een harde voorzet door een pak verdedigers en de goed gevolgde Hugelier tikte aan de verste paal mooi binnen. Voor het kwartier zorgde Gregory Loisel voor een tweede kans voor de thuisploeg maar niemand was gevolgd om de voorzet die strak voorlangs ging in doel te werken. Iets voor het kwartier kregen de bezoekers een kansje. Na een geharrewar trapte Badi de bal via doelman Dumesnil over het thuisdoel. Op het halfuur creëerde KVK Westhoek een nieuwe kans. Delannoy deed een voorzet van Gregory Loisel over het doel van de bezoekers afwijken. De thuisploeg domineerde doorlopend en een tweede doelpunt kon niet uitblijven, al kwam het er wel op strafschop. Doelman Deweerdt haalde de doorgebroken Delannoy onderuit en Ternier zette de elfmetertrap om. De thuisploeg ging de rust in met een geruststellende voorsprong want de bezoekers bleken niet in staat om voor echt doelgevaar te zorgen.

Tweede helft

In de tweede helft domineerde KVK Westhoek verder het spelbeeld maar een derde treffer bleef uit. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd trapte invaller Kouemaha van aan de grote rechthoek goed naar doel maar doelman Deweerdt werkte het schot in hoekschop. In de slotfase liet de thuisploeg een unieke kans liggen op een verdiend derde doelpunt. Kouemaha ging alleen op doel af en vond de vrijstaande Mandi. Die aarzelde veel te lang om af te werken en liet zich nog de bal afsnoepen. Het bleef bij een verdiende zege die best groter kon geweest zijn. Door die overwinning klimt KVK Westhoek wel naar een gedeelde vijfde plaats in de rangschikking.

(EG – foto Bart)

KVK Westhoek – SK Pepingen: 2-0

KVK Westhoek: Dumesnil (55′ Derein), Embrechts, Hugelier, Ternier, Delannoy, Sucaet, Misiatu, De Loof, Verkindere, Gregory Loisel (70′ Mandi), Yohann Loisel (74′ Kouemaha)

Doelpunten: 4′ Hugelier 1-0, 39′ Ternier (strafschop) 2-0.