KVK Westhoek wint Garrincha Boxing Day tornooi

Het winnende team bestond uit Dieter Wittesaele, Jorg Dutoit, Stijn Ampe, Matthias Feys, Denzel Van Fleteren en Tom Deman. © Foto ACR
Redactie KW

De fusieploeg was het sterkt in five-a-side indoortornooi in Brugge.

Onder de noemer Garrincha maakt deze vorm van voetbal dit weekend zijn intrede in de voormalige busstelplaats van De Lijn in Assebroek. De initiatiefnemers Frédéric Meurisse en Philippe Ombregt, twee vrienden uit Oostkamp, leerden five-a-side voetbal kennen tijdens werkopdrachten in het buitenland en vormden een loods van de voormalige busstelplaats van de vervoermaatschappij nabij het Gaston Roelandtsplein om tot een heuse voetbaltempel. Garrincha wordt gespeeld tussen twee ploegen van vijf spelers, op een klein kunstgrasveld van 30 op 15 meter, met boarding en een omhangend net zodat de bal nooit buitengaat. Dit zorgt voor flitsend, snel en attractief voetbal.

Deinze zegt af

Zaterdag 26 december werd het Garrincha-centrum in Brugge geopend met de Garrincha Boxing Day Cup. Negen ploegen uit de nationale reeksen speelden er een tornooi : White Star Adinkerke, KVV Coxyde, SVV Damme, KRC Gent-Zeehaven, FC Gullegem, SW Harelbeke, KFC Izegem, R Knokke FC en KVK Westhoek. KSK Deinze zegde in laatste instantie af. Er werd gespeeld in twee poules. De eerste twee van elke groep konden zich plaatsen voor de zogenaamde Champions League.

Uit de poule A waren dit Westhoek als eerste en KRC Gent Zeehaven als tweede. In de poule B werd FC Gullegem eerste en SVV Damme tweede. In de gekruiste halve finales versloeg Westhoek met 8-0 Damme en won Gent Zeehaven met 5-2 tegen Gullegem. In de finale was Westhoek met 6-3 sterker dan Gent-Zeehaven. Opvallend was dat beide ploegen elkaar eerder in de poulefase hadden bekampt en de Oost-Vlaamse club daarin won.

Sms naar de trainer

Matthias Feys van KVK Westhoek werd verkozen tot beste speler van het tornooi. Zijn ploeg kreeg als winnaar van de Garrincha Boxing Day Cup een waardebon van 500 euro bij een sportwinkel. Na afloop stuurden de spelers hun trainer Johnny Nierynck een sms met de blije boodschap: “de eerste prijs is binnen”. KVK Westhoek is momenteel leider in vierde nationale. Zondag 27 december heeft in Assebroek nog een provinciaal tornooi plaats. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier