KVK Westhoek wint Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes

KVK Westhoek wint de Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes in bijzijn van de organisatoren en sponsors van Cercle Brugge. (Foto ACR)
Redactie KW

De jeugdwerking van Cercle Brugge organiseerde binnen het vzw-bestuur het voorbije seizoen voor de dertiende keer de Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes.

Op Hemelvaartsdag kende het jeugdtornooi met een deelname van circa veertig ploegen uit onze provincie een apotheose met een finaledag met acht ploegen waarin KVK Westhoek onder leiding van scheidsrechter Jurgen Brinckman de finale won met 4-3 tegen KFC Varsenare. KSV Oostkamp eindigde als derde na winst in de kleine finale in het tornooi dat na twee jaar omwille van corona nog eens kon plaatsvinden.

De Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes 2021-2022 kende dit seizoen drie voorrondes. In de schaduw van het Brugse Jan Breydelstadion vond de zogenaamde eindronde plaats waarin acht ploegen eerst werden onderverdeeld in twee poules van vier.

Nadien won Zwevezele met 7-0 de strijd voor plaats zeven tegen Daring Brugge dat met een jongere ploeg de plaats innam van Meulebeke dat forfait gaf voor het tornooi. Lowingen werd vijfde met 6-3 winst tegen Aartrijke. In de strijd om de derde plaats werd het 6-6 tussen Zwevegem en Oostkamp, maar die laatste won uiteindelijk met het nemen van strafschoppen met 4-2.

Finale

Daarna werd de finale gespeeld. KVK Westhoek won de eindstrijd en voegt zich zo aan de erelijst toe, na KFC Izegem (2007), KVK Ieper (2008), SC Lauwe (2009 en 2010), KVK Ieper (2011), KVV Coxyde (2012), KVK Ieper (2013), SV Loppem (2014), KSC Blankenberge (2015); KFC Meulebeke (2016), SW Harelbeke (2017), FC Gullegem (2018) en Racing Waregem (2019).

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.