KVK Westhoek weg van laatste plaats na zege bij Harelbeke

Sibert Himpe tracht Jeremie Cremers (wit) met een tackle van de bal te zetten. © foto Bart
Redactie KW

KVK Westhoek ging met 0-2 winnen in het Forestiersstadion en springt zo over Temse naar de voorlaatste plaats. Operatie redding kan voortgezet worden.

De thuisploeg was in het openingskwartier dicht bij de openingstreffer. Na een slecht ontzetten kwam de bal in de voeten van Vandenheede, die overhaast naast schoot. Ook Mahau scoorde niet: zijn schot ging in het zijnet. De dominantie van Harelbeke viel even stil, waardoor Westhoek via Reece twee goede kansen kreeg. Degrendel bracht een keer redding, de tweede keer strandde de bal tegen de paal. Harelbeke claimde een strafschop na handspel. Dreiging kwam er nog via Cremers, Mahau, Vandenheede en Harinck.

Onmiddellijk na de rust miste Cremers zijn schot en stond Olievier op de goede plaats bij een poging van Mahau. Amini Nawel treuzelde net iets te lang. Vandenheede zag zijn schot gered en bij de tegenaanval haalde Amini Nawel fors uit en de bal verdween in de kruising. Diakho kopte een voorzet van Robaeys binnen en Westhoek had meteen gewonnen spel. Op de counter hadden Verkindere en Amini Nawel nog uitstekende mogelijkheden om een derde keer te scoren. Belangrijke zege voor Westhoek.

Harelbeke: Degrendel, Van Damme, De Smet, Soenens, Mahau, Cremers, Vandenheede, Noppe, Braekeveldt, Harinck, Toye (82′ Kostyrka).

Westhoek: Olievier, Mahieu, Vandermarliere, Amini Nawel, Chemin (66’Kirilov), Sucaet (22′ Verkindere), Petitprets, Diakho, Himpe, Reece (58′ Robaeys), Serpieters.

Doelpunten: 67′ Amini Nawel 0-1, 74′ Diakho 0-2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.