KVK Westhoek verliest zes-puntenwedstrijd

Jonas Vandermarliere scoorde voor Westhoek (archieffoto). © (Foto VDB)

Het gaat van kwaad naar erger bij KVK Westhoek. De belangrijke wedstrijd tegen een zwak spelend FC Merelbeke werd met 1-2 verloren.

Geen enkele van beide ploegen kon een uitgespeelde kans versieren, maar toch konden de bezoekers twee belangrijke goals scoren met de nodige dosis geluk en door het zwak verdedigen van de thuisploeg. De aanvangsminuten begonnen met een mistasten van Kirilov. Zwart zette voor maar niemand was gevolgd om de voorzet van Zwart binnen te tikken. Rond het kwartier ging Robaeys door na een tegenaanval, maar ging voor persoonlijk geluk in plaats van de bal naar de vrijstaande Gantois te spelen. Op het halfuur kregen beide ploegen nog halve kansjes. Doelman Segers ging goed plat op een vrijschop van Sucaet, en bezoeker Van Laere zag zijn schot in de draai over doel gaan. Kort voor de rust kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong na balverlies van Westhoek. De Bruycker glipte door de thuisverdediging en liet doelman Olievier kansloos. In de tweede helft kwam Westhoek op gelijke hoogte. De goed gevolgde Vandermarliere trapte de bal met de buitenkant van de voet voorbij de bezoekende doelman Segers. De bezoekers waren nog één keer gevaarlijk en dat leverde een doelpunt op. Seynaeve was vlugger dan de thuisverdediging en trapte hard op doel. Doelman Olievier redde knap met hulp van de deklat, maar Van Laere stond alleen aan de tweede paal om de winnende goal binnen te koppen.

Doelpunten: 41′ De Bruycker (0-1), 56′ Vandermarliere (1-1), 69′ Van Laere (1-2)

KVK Westhoek: Olievier, Kirilov, Mahieu, Robaeys, Vandermarliere, Beirlaen, Decock (64′ Vakala), Sucaet, Gantois, Demets (64′ Himpe) en Serpieters.