KVK Westhoek verliest van Dikkelvenne na heel zwakke eerste helft

Jonas Vandermarliere scoorde het enige doelpunt van Westhoek. © (Foto VDB)

Door de resultaten van andere ploegen kon KVK Westhoek bij winst een goede zaak doen. Voor de rust bracht het er evenwel niets van terecht en keek het tegen een onoverkomelijke 0-3 achterstand aan. Het werd tegen Dikkelvenne uiteindelijk nog 1-3.

De malaise in de eerste helft begon al vrij vroeg. Na een collectief zwakke prestatie van de thuisverdediging dribbelde Laerenbergh zich vrij en bediende de vrijstaande Vercauteren die de bal maar in te leggen had. Westhoek zette geen enkele gevaarlijke actie op touw. Enkel rond het halfuur kon de mee opgerukte Kirilov de bal voorzetten, maar er was niemand gevolgd om de bezoekende doelman in verlegenheid te brengen. Diezelfde minuut verdubbelden de bezoekers de score. De volledig vrijstaande Laerenbergh kreeg de bal op een 20-tal meter voor het Westhoekdoel. De bezoekende aanvaller kreeg ruim de tijd om de bal buiten het bereik van doelman Olievier binnen te trappen. Dikkelvenne hanteerde nu de counter en dat loonde kort voor de rust. Bij een vlugge tegenaanval was de thuisverdediging te laat om Panneel het scoren te beletten. Tijdens de rust bracht coach Peter Devos drie wisselspelers in en Westhoek ging beter voetballen. Met Janssen Da Silva en Beirlaen kwam er meer gestalte bij de thuisaanvallers. Rond het uur kreeg de thuisploeg twee kansjes. Janssen Da Silva raakte alleen door, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Kort daarop trapte Petitpretz een voorzet in de handen van doelman Van Goethem. Even later werd Gantois neergetrokken in de strafschopzone en kapitein Vandermarliere zette de penalty feilloos om. Westhoek kreeg daarna nog twee mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Kirilov zette vanop links voor en Gantois zag zijn schot gered door de bezoekende doelman. Op een nieuwe voorzet van Kirilov besloot Beirlaen iets te zwak en kon doelman Van Goethem de bal uit zijn doelvlak houden. In de slotfase werd Sucaet nog op een dubieuze wijze van de bal gehouden, maar Westhoek kreeg zijn tweede strafschop niet.

Doelpunten: 11′ Vercauteren (0-1), 26′ Laerenbergh (0-2), 44′ Panneel (0-3) en 63′ Vandermarliere (pen. 1-3)

KVK Westhoek: Olievier, Kirilov, Mahieu, Vandermarliere, Decock (46′ Beirlaen), Sucaet, Petitpretz, Gantois, Demets (46′ Serpieters), De Sousa Ferreira en Himpe (46′ Janssen Da Silva)