KVK Westhoek trekt onder meer Stijn De Deygere aan

Stijn De Deygere © VD
Redactie KW

Op advies van trainer Bruno Debo speelt Stijn De Deygere (34) volgend seizoen voor KVK Westhoek. De Deygere beschikt over heel wat ervaring in het nationaal voetbal.

Na een tiental seizoenen bij FC Izegem verdedigde hij drie seizoenen de kleuren van SK Oostnieuwkerke. Daar werd hij uitgeroepen tot ‘beste speler in eerste provinciale’. Vorig seizoen speelde De Deygere voor Dadizele, maar raakte geblesseerd. Omdat hij te vroeg hernam, viel hij opnieuw uit. Ook Anzegem en Boezinge wilden de polyvalente verdediger aantrekken, maar De Deygere kiest voor Westhoek omdat hij er Bruno Debo, zijn ex-trainer bij FC Izegem, terugvindt.

Vandermarliere

Jonas Vandermarliere (34) en KVK Westhoek kwamen niet tot een overeenkomst. Vandermarliere ging niet akkoord met het financiële voorstel dat hij kreeg. “Ik vind dit een spijtige zaak en had nog lang met Vandermarliere willen samenwerken, zelfs op langere termijn en na zijn voetbalcarrière”, vertelt voorzitter Willy Lamaire. “Het is wél zo dat Jonas een beetje moest inleveren, net als alle andere spelers. Wie dit niet doet, toont weinig solidariteit met de club, want in coronatijden zullen sponsors zeker afhaken of minder in de club willen investeren. Op financieel vlak moeten we voorzichtig en realistisch te werk gaan.”

Ook Jochen Sucaet (30) wordt te duur voor KVK Westhoek en verlaat de club. Da Silva, Serpieters en Sorel Chemin krijgen ook geen nieuw contract. Jordy Beilaen trekt naar Anzegem en Mo El Hajji kiest voor Racing Waregem. “Aangezien doelman Olievier ook Westhoek verlaat, zijn we op zoek naar mogelijke keepers uit de streek om de verplaatsingskosten te drukken. We bereikten wel reeds een overeenkomst met Gillis Verhelst die overkomt van de beloften van KV Kortrijk. Vusumuzi Nyoni (35), geboren in Zimbabwe en vorig seizoen spelend bij SC Dikkelvenne, tekende een contract bij Westhoek. Een speler die we kennen, die hier ooit getest heeft en een goede indruk naliet”, besluit Willy Lamaire.

Blijvers

Volgende spelers verlengden hun contract bij Westhoek: Ousmane Diakho, Sibert Himpe, Martijn Kirilov, Florian Petitpretz, Ayron Verkindere, Valentin Mahieu, Seppe Gantois, Jason Robaeys en Sahuke Mandi. Mitchell Reece is nog twijfelachtig.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier