KVK Westhoek stelt nieuw logo, nieuwe slogan en spelersgroep voor

Vooraan Sibert Himpe,Valentin Mahieu en Dylan Ollivier. rechtstaand Livien Jacques ,Dominique Cuvelier,Mario De Sousa Ferreira,Archil Vatcheivilh,Matt Demets,Jordy Beirlaen,Peter Devos en Willy Lameire. © Eric Flamand
Redactie KW

Een rustig seizoen. Dat is de ambitie van de alliantie KVK Westhoek. In Club 100 van het Crack Stadion in Ieper vond vrijdagavond de ploegvoorstelling plaats. Moderator was assistent-trainer Dominique Cauwelier. Voorzitter Willy Lamaire stelde het nieuw logo en de nieuwe slogan voor: ‘We stand our ground’.

“Het logo is een rode poppie met een bal in het midden”, vertelt de voorzitter. “De slogan is een link met de oorlogsgeschiedenis van Ieper en de Westhoek. Op sportief vlak is voetbal ook oorlog voeren. Met deze slogan willen we gaan voor een thuisreputatie. Dit is onze grond. Dat we kiezen voor een Engelstalige slogan heeft ook zijn reden. Hiermee is er een link naar de Engelse connecties vanuit onze jeugdwerking naar de Premier League.”

Na vier jaar FC Wetteren is Peter Devos uit Hulste de nieuwe trainer van KVK Westhoek. “We trokken een ervaren trainer aan”, zegt Willy Lamaire. “Hij werkt graag met jonge spelers. Wat met succes lukte in Wetteren. Vanuit de club willen we meer speelkansen voor de jongeren. Omringd door ervaring. In de kern zijn 10 spelers jonger dan 21 jaar. We gaan voor mooi voetbal, resultaten halen en jonge talenten beter maken. Belangrijk is de missie en visie van onze club.”

KVK Westhoek mag direct thuis starten tegen titelkandidaat FC Knokke dat onder meer Tom De Sutter en Koen Persoons aantrok. “Knokke en SV Oudenaarde degradeerden uit de eerste amateurklasse en gaan de top vijf spelen”, aldus Peter Devos. “Met SKV Zwevezele komt via de eindronde de voor mij vorig seizoen in derde amateurklasse beste ploeg over. We streven naar een rustig seizoen. Het zal heel belangrijk zijn om te proberen uit de gevarenzone te blijven.”

De spelersgroep verblijft heel het weekend in het jeugdverblijfcentrum De Iep in Ieper. Komende woensdag om 19:00 uur is er thuis tegen buur FC Poperinge een eerste oefenmatch.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier