KVK Westhoek start met G-voetbal in competitie

Tijdens de eerste kennismaking was er veel belangstelling van de G-voetballers, die poseerden met de begeleiders. © EG
Redactie KW

KVK Westhoek biedt ook dit seizoen G-voetbal aan. In deze jaargang wordt zelfs gestart met een ploeg in de officiële G-competitie. Het mooie aan G-voetbal is dat mensen met een beperking zorgeloos en ontspannen kunnen voetballen.

KVK Westhoek had al langer een rijkgevuld community-aanbod. Tijdens het jaarlijkse Christmas Truce Tournament wordt de focus gelegd op fair play en conflictbeheersing. Ook het aanbod rond lifestyle en zelfredzaamheid bij de allerkleinsten is meer dan degelijk uitgewerkt. “Ondanks het knappe aanbod van KVK Westhoek vonden wij wel dat er nog één groot hiaat terug te vinden was“, opent Andy Florissoone. “Voor jongeren die extra zorg verdienen en mensen met een beperking was er binnen de vereniging geen ruimte. We staken de koppen bij elkaar en besloten van start te gaan met G-voetbal. Ikzelf neem met enthousiasme de taak van voorzitter op mij. Yeannick Deberdt wordt secretaris en aanspreekpunt, Gino Carlier en Geert Glorie, die allebei lid zijn van de Raad van Bestuur, houden de financiële touwtjes in handen.”

Fun

De groep kon van bij de start rekenen op de medewerking van vzw Recreas. Die organisatie staat in voor het uitwerken van projecten rond recreatief aangepast sporten. Jasper Stragier staat de organisatie met raad en daad bij, zodat men binnenkort echt van start kan gaan. “G-voetbal is een competitie met alles erop en eraan: echte truitjes, een scheidsrechter, supporters en voetbalplezier. Punten zijn niet belangrijk. Het gaat enkel en alleen om de fun”, aldus Andy Florissoone.

Vorige zondag was er een eerste kennismaking waarop een twintigtal G-voetballers aanwezig was. “Inschrijven kan nog altijd, want iedereen is van harte welkom. Intussen was er na de eerste training ook een infomoment voor de ouders en begeleiders. In de komende periode plannen we om de twee weken een training voor onze G-voetballers. De eerste reeks wordt op 16 december afgesloten met een apotheose. Zonder twijfel zijn onze jongens én meisjes tegen dan goed voorbereid om hun eerste tornooi tot een goed einde te brengen”, besluit Andy Florissoone hoopvol.

Contact

Meer informatie is terug vinden op de website www.kvkwesthoek. be onder de rubriek ‘G-voetbal’ en bij voorzitter Andy Florissoone (andy.florissoone@gmail.com), secretaris Yeannick Deberdt (yeannick.deberdt@telenet.be), sportief verantwoordelijke Gino Carlier (gino.carlier1@telenet.be) en financieel coördinator Geert Glorie (geert.glorie@telenet.be). De trainers zijn Wesley Ares, Luc Leleu, Gianni Decadt en Joeri Bruneel. De doelgroep zijn jongens en meisjes vanaf zes jaar uit het buitengewoon onderwijs, met GON-begeleiding of specifieke onderwijsbehoeften. Ze mogen niet spelen in het reguliere jeugd- of seniorenvoetbal. Aansluiten kan via Geert Glorie. Het lidgeld bedraagt 100 euro. In die prijs is de bijdrage voor Voetbal Vlaanderen, verzekering, lidmaatschap Recreas, materiaal en kledij en minstens om de twee weken deelname aan een training, tornooi of wedstrijd inbegrepen.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier