KVK Westhoek plooit tegen titelkandidaat FC Knokke

Aaron Vanfleteren. © (Foto VDB)

De thuisploeg speelde een verdienstelijke wedstrijd en kon in de eerste helft gelijke tred houden met de bezoekers. Na de rust drukte Knokke het pedaal wat dieper in en haalde nog een vrij afgetekende overwinning.

KVK Westhoek begon goed aan de wedstrijd met in de aanvangsminuten al een doelkans. Kirilov zette de bal voor en Gantois zag de bal gestopt door doelman Dhoest. Kort daarop kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Persoons beging een fout op Demets. Armani Decock zette de elfmetertrap feilloos om. De bezoekers dreven het tempo op, maar Westhoek speelde goed georganiseerd, hoewel ze de wet van de sterkste moesten ondergaan. Rond het halfuur kwam FC Knokke dan toch op gelijke hoogte. Prez had al een bal ver voorlangs getrapt en even later bediende de mee opgerukte Nils De Sutter die van dichtbij de bal tegen de paal deed afwijken. Op een hoekschop van Vanfleteren beging Mahieu een onnodige fout op De Sutter. Vanfleteren zette de strafschop om. Na de rust duwden de bezoekers door en speelden een versnelling hoger. Westhoek kreunde onder het aanvalsgeweld en kon tot aan het uur standhouden. Vanfleteren ging op rechts door en zijn strakke voorzet werd door Savaete in één tijd binnen geknald. Een kleine tien minuten later pakte Knokke uit met een vlugge aanval. De Sutter bediende Prez en zijn voorzet werd door Buysse onhoudbaar binnengetrapt. De thuisploeg stelde daar nog één kansje tegenover, maar het schot van Gantois ging ver over doel. In de slotminuut legde invaller Descheemaecker de 1-4 eindcijfers vast. Westhoek speelde vooral in de eerste helft verdienstelijk tegen een ploeg die bij de titelkandidaten moet gerekend worden.

(EG)

Doelpunten: 6′ Decock (strafschop 1-0), 32′ Vanfleteren (strafschop 1-1), 60′ Savaete (1-2), 69′ Buysse (1-3) en 89′ Descheemaecker (1-4)

KVK Westhoek: Olievier, Kirilov, Mahieu, Robaeys (80′ Carlier), Vandermarliere, Decock (59′ Himpe), Petitpretz, Gantois, Demets (65′ Beirlaen), Diakho en De Sousa Ferreira.

FC Knokke: Dhoest, Vanraeffelghem, Claeys, Pierre, Vanfleteren, Vandewalle, Savaete, Buysse, Prez, De Sutter (80′ Descheemaecker) en Persoons.