KVK Westhoek pakt tegen SK Zwevezele zesde zege op rij

Ieper KVK Westhoek: Westhoek op voorsprong met de strafschop van Jonas Vandermarliere. Foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB VDB

Na de overwinning tegen Zwevezele is Westhoek quasi zeker van het behoud en komt zelfs in aanmerking voor een mogelijke eindronde. De ploeg van coach Debo haalt 18 op 18.

Westhoek speelde een schitterende eerste helft en zorgde voor heel wat gevaar. Op het kwartier bediende Sucaet Robaeys, die alleen op doelman Depaepe ging. Robaeys trapte naast de bezoekende doelman, maar de teruggekeerde Verzele kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Halfweg de eerste helft kwam Westhoek op voorsprong. Mahieu bediende Robaeys, maar die werd door Bataille in de grote backlijn neergehaald. Vandermarliere zette de strafschop feilloos om. Een aantal minuten later verdubbelde Westhoek de voorsprong. Robaeys trapte een voorzet naar Diakho, Minne wou het schot wegwerken, maar trapte verkeerd op de bal en versloeg zijn eigen doelman Depaepe. Kort voor de rust werd het bijna 3-0. Sorel trapte een hoekschop en de kopbal van Kirilov belandde op de deklat. Zwevezele had daar weinig tegenover gesteld. Net voor de rust mocht Marmitte een vrijschop van aan de grote backlijn trappen, maar doelman Olievier pakte de bal moeiteloos.

De tweede helft was amper begonnen of Westhoek scoorde een derde keer. Een doorsteekpas van Diakho belandde bij Robaeys die met een opwippertje de bezoekende doelman kansloos liet. Zwevezele zette nadien meer druk, maar speelde overhaast en onnauwkeurig. Westhoek ving de druk van de bezoekers goed op en was op tegenaanval zelfs nog gevaarlijk. Een tiental minuten voor het einde lukte Zwevezele het eerreddend doelpunt. De Smet trapte op doel, doelman Olievier weerde de bal af en in de rebound zorgde Verzele voor de eindstand.

(EG)

Doelpunten: 22′ Vandermarliere (penalty 1-0), 29′ Minne (owngoal 2-0), 46′ Robaeys (3-0) en 78′ Verzele (3-1).

Gele kaarten: Mahieu en Bataille.

KVK Westhoek: Olievier, Janssen Da Silva, Kirilov (83′ De Sousa Ferreira), Robaeys (83′ Demets), Vandermarliere, Chemin, Sucaet, Petitpretz, Diakho en Himpe.

SK Zwevezele: Depaepe, Minne, Van De Velde, Vandendriessche, Bataille (53′ De Smet), Provoost (66′ Franco Simoês), Dildick, Verzele, Marmitte, Coussement en Yagan (46′ De Rock).