KVK Westhoek lijdt tegen RC Gent achtste nederlaag op rij

KVK Westhoek verliest voor de achtste keer op rij. (archiefbeeld) © VDB

Voorlopig raakt KVK Westhoek maar niet op de rails. Ook de trainerswissel levert nog niest op. Zaterdagavond verloor Westhoek van RC Gent opnieuw met zware cijfers (4-0).

Aanvankelijk bleef het spelbeeld zeer gesloten en de aanvallen langs beide kanten leverden niets op. In de 27ste minuut trapte Ternier een ingezonden bal aan de tweede paal naar doel, maar de plaatselijke verdediger Vercruysse kon de bal op de lijn wegwerken. In de 37ste minuut toonde Elewaut dat hij goed op dreef is. Zijn afstandsschot vloog over de verste kruishoek buiten. Kort voor de rust kwam de thuisploeg dan op voorsprong. Na een slecht wegwerken in de Ieperse defensie belandde de bal in de voeten van Waeghe die niet aarzelde en de bal met een halve volley in de lage hoek binnen knalde.

Na de rust kregen we een meer open spelbeeld wat leidde tot nog drie Gentse doelpunten. Kyeremeh, Elewaut en Waeghe bleven het speelbeeld bepalen. Op het uur werd de doorgebroken Ternier wel op het randje van de zestien gestuit door doelman Frans. Een kwartier voor afsluiten verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Waeghe kreeg de bal moederziel alleen in de grote bakarea en besloot over de uitgekomen doelman Dumesnil in het lege doel. Kort daarop trapte Ternier een hoekschop. De mee opgerukte Petitpretz kopte de bal goed naar doel, maar doelman Frans werkte de bal via de deklat buiten.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Westhoek op een onoverbrugbare achterstand. De onhoudbare Elewaut stuurde de bal door de buitenspelval naar Kyeremeh die de bal naast doelman Dumesnil binnenwipte. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nog een vierde keer. In de 82ste minuut was er eerst nog een prachtige tussenkomst van Dumesnil die de voorzet van Elewaut in twee tijden pakte en Waeghe van een vierde Gents doelpunt hield. Kort daarop kwam de eindstand dan toch op het bord. Waeghe draaide rond Robaeys en trapte van buiten de zestien in de verste hoek binnen. Meteen het derde doelpunt van uitblinker Waeghe. Een machteloos KVK Westhoek kan het tij blijkbaar niet keren.

(EG)

Doelpunten: 42′ en 75′ Waeghe (1-0 en 2-0), 80′ Kyeremeh (3-0) en 83′ Waeghe (4-0).

KVK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Misiatu (73′ Gantois), El Hajji (59′ Sucaet), Petitpretz, De Loof, Sahuke en Yohann Loisel.