KVK Westhoek lijdt nederlaag tegen SK Ronse

© VDB
Redactie KW

Westhoek speelde een van zijn zwakste wedstrijden en kon op geen enkel moment aanspraak maken op een overwinning. Hoewel het in de slotfase nog dichtbij een gelijkspel kwam.

De wedstrijd was tot het halfuur een slaapwekkende vertoning waarbij geen enkele van beide ploegen voor echt doelgevaar kon zorgen. Bij Westhoek had Misiatu een hoekschop van Ternier ver naast het Ronse doel gekopt en aan de overzijde was de kopbal van Dauchy ook heel slecht gericht.

Bij de eerste echte tegenaanval van SK Ronse was het wel raak, een doelpunt uit het niets. Na een onoplettendheid in de thuisverdediging ging Frutos op het Westhoek doel af, omspeelde Embrechts als laatste thuisverdediger en liet doelman Londot kansloos met een hard schot in de verste hoek. Westhoek kon daar weinig tegenover brengen en kort voor de rust ontsnapte het aan een tweede bezoekende doelpunt. Achahbar voerde een nummertje op aan de doellijn, maar niemand was gevolgd om zijn voorzet binnen te tikken. Met een scoreloze gelijke stand gingen beide ploegen de rust in tot ergernis van het thuispubliek dat zich behoorlijk druk maakte door de tijdwinst die SK Ronse na het openingsdoelpunt maakte.

Coach Verkempinck bracht Bah in de ploeg en Kirilov ging op de plaats van Robaeys spelen in de hoop wat meer aanvalskracht in de ploeg te krijgen. Het was echter SK Ronse dat voor een tweede doelpunt zorgde. Kort voor het uur gingen doelman Londot en Lekehal aan de grote backlijn in duel. De scheidsrechter kende een vrijschop toe, Achahbar zette zich achter de bal en draaide de bal rond de muur buiten het bereik van Londot in het Westhoek doel.

Westhoek ging wat meer aanvallend spelen, maar toonde te weinig slagkracht om doelman Knipping te verontrusten. Een kwartier voor het einde volgde dan toch de aansluitingstreffer. Sucaet nam een voorzet van Robaeys in één tijd op de voet en scoorde zijn veertiende doelpunt van het seizoen. In de slotfase kwam de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker. Doelman Knipping werkte een vrijschop van Ternier weg, Vandermarliere trapte de bal in de vlucht op de deklat. In de laatste minuut trapte Bah vanuit een schuine hoek op het Ronse doel, maar de bal ging ver naast. Na de overwinning tegen FC Eppegem wordt KVK Westhoek terug met de neus op de feiten gedrukt.

(EG)

Doelpunten: 28′ Frutos (0-1), 51′ Achahbar (0-2) en 74′ Sucaet (1-2).

KVK Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Gantois (46′ Bah), Misiatu, Sucaet, Vangheluwe, De Loof en Yohann Loisel (73′ Kirilov).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier