KVK Westhoek laat kans op gelijkspel liggen

Ousmane Diakho van Westhoek schermt de bal af voor Robbe Van Steenkiste van Petegem. © foto VDB
Redactie KW

KVK Westhoek heeft de nederlaag tegen Sparta Petegem voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Een individuele fout van Verkindere en Diakho die de kans op de gelijkmaker liet liggen, waren het keerpunt in een overigens gelijkopgaande wedstrijd.

De bezoekers hielden veel spelers achter de bal, maar eenmaal ze in balbezit kwamen, waren de aanvallen steeds gevaarlijk. De thuisploeg lag zeker niet onder, maar aanvallend kwam het te kort. Voor het kwartier ontzette Verkindere de bal in de voeten van Berwouts, die alleen op thuisdoelman Paepe afging en de bal mooi in de hoek plaatste.

De bezoekers stonden meteen op voorsprong en dan wist je dat het moeilijk zou worden voor KVK Westhoek. Zeker toen Diakho alleen op doelman Vandenbossche mocht afgaan, maar de bal naast het doel plaatste. De unieke kans op de gelijkmaker was verkeken.

Voor het halfuur haalde een bedrijvige Cremers van aan de grote rechthoek goed uit, maar doelman Vandenbossche redde in hoekschop. Onmiddellijk daarop pakte Petegem uit met een snelle tegenaanval en de ervaren Joye draaide de bal in de verste hoek binnen. De thuisploeg ging met twee doelpunten achterstand rusten en de wedstrijd was gespeeld.

Geen precisie in de afwerking

Petegem liet de thuisploeg na de rust komen en hanteerde de tegenaanval, wat tot enkele doelkansen leidde. Voor het uur trapte Blancke de bal richting kruising, maar doelman Paepe had een goede redding in huis. VK Westhoek probeerde wel, maar miste precisie in de afwerking. Invaller Kirilov zag zijn afstandsschot over de dwarsligger gaan.

Op een vrijschop van Mahieu kopte de mee opgerukte De Deygere de bal nipt naast doel. Kort daarop kreeg Vanborm twee enorme doelkansen op rij. Een eerste keer was er een goede redding van doelman Paepe, nadien trapte Vanborm de open kans op de paal. In de slotfase zag invaller Tanghe zijn afstandsschot nog over doel gaan.

(EG/ foto EG)

Doelpunten: 10′ Berwouts (0 – 1), 28′ Joye (0 – 2)

VK Westhoek: Paepe, De Deygere, Verhelst (70′ Petitpretz), Mahieu, Himpe, Diakho, Cremers, Nyoni, Dewilde (76′ Tanghe), Verkindere (46′ Kirilov) en Reece.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier